SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Ciddi bir mücadele gerekecek

Ciddi bir mücadele gerekecek

04 Ocak 2016 Pazartesi - 11:05




Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Enflasyondaki tablo arzuladığımız bir tablo değil. 2016'da çok ciddi bir mücadele gerekecek, ba





"Enflasyondaki tablo arzuladığımız bir tablo değil" diyen Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Enflasyon tablosu çok iyi değil. Gıda fiyatlarındaki katılık devam ediyor. Ciddi bir reform gerekiyor. Genel makroda performansta enflasyon, karnemizin nispeten düşük  olduğu bir alan. Enflasyonda 2016'da çok ciddi bir mücadele gerekecek, başarılabilir. 2016'da en öncelikli makro sorunlardan biri enflasyonla mücadele  olacak" dedi.Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Asgari ücretin reel olarak yüzde 20 artmış olması da ciddi bir  handikap. Bunun enflasyona yansımaları olabilecek. Asgari ücret artışının maliyetlere yansıması yüzde 1.8-2.8  arasında olabilir, firmalar bunun maliyetini tamamen  yansıtmayabilir. Yapılan çalışmalar asgari ücretin enflasyona etkisinin yüzde  1.1-2.2 arasında olabileceğini gösteriyor" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap