SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > CHP, AYM'ye gidebilir! Emekliye ikramiye tartışması

CHP, AYM'ye gidebilir! Emekliye ikramiye tartışması

11 Ekim 2023 Çarşamba - 21:23




Çalışan emekliye 5 bin liralık ikramiye verilme-mesi kararı tartışılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Mücbir sebeplerden dolayı çalışan emekliyi kapsam dışında bıraktık. Elde edebileceğimiz maksimum sonuç buydu ve bu anayasaya aykırı değil." dedi. CHP ise düzenleme bu şekilde Meclis'ten geçerse Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyi planlıyor.





Çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus verilecek 5 bin liralık ikramiyeyle ilgili tartışma sürüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Bütçe imkanlarına göre en iyisi yaptık." mesajı verdi.

Çalışan emeklilere de 5 bin lira verilip verilmeyeceğinin, kapsamın genişleyip genişlemeyeceğinin sorulması üzerine Işıkhan, "Düzenlemeyi tamamladık. Hayırlı olsun emeklilerimize. Bu noktada çalışan emeklileri de kapsam dışında bıraktık. Takdir edersiniz ki mücbir sebeplerden dolayı bütçemizde kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz en maksimum sonuç buydu. Gündemimizde başka bir çalışma da söz konusu değil." diye konuştu.

Işıkhan, "Çalışanların kapsam dışı kalması anayasaya aykırı değil." vurgusu yaptı.
 
CHP'DEN TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise düzenlemenin mevcut hali ile çıkması durumunda Anayasa Mahkmesine gideceklerini söyledi.


Ödemenin, çalışan emeklilere yapılmayacak olmasını eleştiren Başarır, "Eğer bir emekli taksicilik, pazarcılık yapıyorsa, inşaatta çalışıyorsa aç kaldığı için bunu yapıyor. Ve bu senin ayıbın Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Eğer Meclis'ten böyle geçerse Anayasa Mahkemesine mutlaka götüreceğiz. Çünkü eşitlik ilkesine aykırı." diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap