SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Çeyrek altın ne kadar oldu?

Çeyrek altın ne kadar oldu?

05 Mayıs 2016 Perşembe - 16:20




Çeyrek altın fiyatının 200 lirayı görmesi sonrasında Sakarya Sarraf Kuyumcu ve Mücevherciler Derneği Başkanı Serkan Serbes yaptığı açıklamada, “Altın





Çeyrek altın sabah saatlerinde tarihinin en yüksek seviyesini gördü.

200 liraya kadar fırlayan çeyrek altın sonrasında Sakarya Sarraf Kuyumcu ve Mücevherciler Derneği Başkanı Serkan Serbes bir açıklama yaptı. Serbes, “Altın fiyatları bu sabah itibariyle çok yükseldi. Bu yükselişi bizde sabah saatlerinde öğrendik ve fiyatları hemen takibe aldık. Çeyrek altın 200 liranın üzerine çıktı yalnız çok uzun sürmedi. Hemen düşüş yaşandı akabinde. Fiyatlar tekrardan normale döndü. Çeyrek altın 200 lira civarında iken, 195 liraya kadar düştü. 190 ile 200 lira arasında değişeceğini düşünüyoruz. Yalnız burada fiyatların exprim şekilde yükselmesinin yurt içinde şirketlerdeki dolar eksikliği yani yurt içindeki dolar talebini arttıracağını düşündüğümüzden altın fiyatları çok hararetli bir şekilde ineceğini zannetmiyoruz” diye konuştu.

Vatandaşlara uyarılarda da bulunan Başkan Serbes, “Vatandaşa uyarılarımız her zaman toplu halde kesin Türk Lirasından çıkmaksa eğer risk. Bu riski üçe bölmekte fayda var. Paranın bir miktarıyla altın, bir miktarı ile döviz alınabilir. Euro, dolar altın gibi üçe bölünürse riski de üçe paylaştırmış olur. Türk parası tutmakta da bir zarar görmüyoruz. Türk parasına olan güven piyasada çok yüksek. Merkez bankasının pozitif yönde müdahaleleri oluyor. Kriz beklemiyoruz” dedi. Altın fiyatlarını değerlendiren müşteri Mahmut Aslan, “Altın fiyatlarının yükselmesi dezavantaj olsa da vatandaşlar olarak yüklü miktarda almadığımız için bizi pek etkilemiyor. Çok yükselmesi de vatandaşların işine gelmiyor. Fiyatların düşmesi daha iyi bizim için” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap