SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > CDS düşüyor, ekonomiye güven bir türlü gelmiyor

CDS düşüyor, ekonomiye güven bir türlü gelmiyor

29 Kasım 2023 Çarşamba - 20:01




TÜİK'in açıkladığı verilere göre ekonomiye güven kasımda azaldı. Seçimden sonra sürekli düşen ekonomik güven endeksi aylık bazda yüzde 1,3 azalarak 95,3 değerini aldı.





Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kasım ayına ilişkin ekonomik güven endeksini yayımladı. Buna göre ekonomik güven endeksi Kasım ayında 95,3'e geriledi. En son seçim öncesi dönem olan mayıs ayında 103.3 bandını aşarak iyimserliği yakalayan, haziran ayında yüzde 101.1’e gerileyen ekonomik güven endeksi o tarihten bu yana sürekli aşağıya giderek bir türlü toparlanamadı. Endeksin 100’den küçük olması ekonomik duruma ilişkin kötümserliği gösteriyor.

CDS 2,5 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE DÜŞMÜŞTÜ

Türkiye'nin 5 yıllık Kredi Risk Primi (CDS) geçtiğimiz günlerde 2,5 yılın en düşük seviyesine düşmüştü. Hazine Bakanı Mehmet Şimşek düşen CDS puanını "Uyguladığımız ekonomik programın sonuçları 2024’ün ikinci yarısından itibaren net bir şekilde görülecek böylece yatırımcı güveni daha da pekişecek ve ülkemize küresel fon akışı hız kazanacaktır. Bu da dezenflasyon programının kısa vadeli büyüme görünümü üzerindeki aşağı yönlü riskleri sınırlayacaktır. " diyerek yorumlamıştı. Kredi Risk Priminin düşmesine rağmen ekonomik güven endeksinin gerilemesi dikkat çekti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap