SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Çarpıcı son anket sonucu: Vatandaş en çok faturadan korkuyor

Çarpıcı son anket sonucu: Vatandaş en çok faturadan korkuyor

15 Ağustos 2022 Pazartesi - 13:17




Ipsos'un 28 ülke arasında yaptığı son araştırmaya göre, vatandaşlar gaz ve elektrik faturasından korkuyor. Faturalarını ödemekte zorlanacaklarını düşünenlerin oranı yüzde 73 seviyesine ulaştı.





Türkiye'de yaşayanların yüzde 63'ü gelecek yıl yaşam standartların daha da düşeceğini öngörürken Ipsos'un 28 ülke arasında yaptığı son araştırmaya göre, vatandaşlar gaz ve elektrik faturasından korkuyor.

Araştırmaya Türkiye'den katılanların yüzde 58'i önümüzdeki yıl gerekli harcamaları yaptıktan sonra elinde kalan harcanabilir gelirin azalacağını düşünüyor. Bu oran global ortalamada yüzde 40 seviyesinde.

Sözcü'nün haberine göre önümüzdeki ay elektrik gaz gibi faturalarını ödemekte zorlanacaklarını düşünenlerin oranı da Türkiye'de yüzde 73 seviyesinde bulunuyor. Araştırmaya göre Türkiye'de insanların yüzde 80'i “gelecek yıl geçen yıl alabildiklerimi alamayacağım” diyor.

Türkiye'de vatandaşların yüzde 87'si gelecek 6 ay içinde enerji faturalarının artmasını, yüzde 88'i ise gıda fiyatlarının artmasını bekliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap