SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > 'Cari açığı azaltmak temel hedefimiz'

'Cari açığı azaltmak temel hedefimiz'

29 Ağustos 2018 Çarşamba - 17:19




Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dış ticaret açığının geçen yıla göre yüzde 33 gerilediğini ifade ederek, "Cari açığı azaltmak temel hedefimiz"





Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 4. Reform Eylem Grubu Toplantısı'nda konuştu.

Maliye Bakanı Albayrak, "Tarihi bir toplantı oldu. Ağustos başından bu yana ABD tarafından Türk ekonomisine yönelik bir yaptırım başladı ve ekonomimiz hedef alındı. AB ülkelerinde bu noktada müttefiklik ruhuna yakışan açıklamalar oldu ve sonucunda yeni bir süreç başladı.

Bankalarımız ve reel sektörümüzle ortaya koyduğumuz aksiyon planını daha da güzel bir şekilde uygulayacağız. İhracat ve ithalat rakamları pozitif bir gösterge ortaya koydu" açıklamasında bulundu.

Albayrak, dış ticaret açığının geçen yıla göre yüzde 33 gerilediğini ifade ederek, "Cari açığı azaltmak temel hedefimiz" dedi.

Borç yapılandırma


Maliye Bakanı Albayrak, "Şu ana kadar 60 milyar TL'den fazla borç yapılandırıldı. 2019 yılı enflasyonla mücadelede yeni ve güçlü bir başlangıç olacak.

Türkiye finansal sisteminde, bölgesel ve küresel meydan okumalara karşı güçlü bir mimari inşa etmek istiyoruz. Yeni dünya sisteminde çok daha güçlü olacağız"ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap