SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Büyüme rakamı açıklandı!

Büyüme rakamı açıklandı!

11 Aralık 2017 Pazartesi - 09:15




Türkiye ekonomisi ile ilgili en kritik verilerden biri olan üçüncü çeyrek büyüme rakamı açıklandı.





TÜRKİYE ekonomisi hız kesmiyor. Bu yılın temmuz, ağustos, eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte ekonomi yüzde 11.1 büyüdü. Son dakika... Büyüme rakamı açıklandı Dolar fiyatları ne tepki verdi...Beklentiler yüzde 10 seviyesindeydi. Türkiye, bu performansıyla tüm dünya ülkelerini geride bırakarak üçüncü çeyrekte en hızlı büyüyen ekonomi oldu.

Geçen yıl aynı dönemde yaşanan darbe girişiminin oluşturduğu baz etkisi ve başta Kredi Garanti Fonu (KGF) olmak üzere hükümetin teşviklerinin etkisiyle büyümede güçlü bir artış bekleniyordu. Ekonomi, başta KGF olmak üzere istihdam ve vergi teşviklerinin desteğiyle iç talep öncülüğünde birinci çeyrekte yüzde 5.2, ikinci çeyrekte yüzde 5.1 büyüdü. İlk altı aylık büyüme yüzde 5 seviyesindeydi. Ekonomistlerin yılın tümü için büyüme beklentisi ise yüzde 6.5 seviyelerinde. Hükümet de yüzde 7’nin bulunabileceği görüşünde. Orta Vadeli Program’da (OVP) 2017 için daha önce yüzde 4.4 olan büyüme beklentisi eylül sonunda yapılan revizyonla yüzde 5.5’e çıkarılmıştı.

DOLAR NE TEPKİ VERDİ?

Dolar kuru, gelişmekte olan ülke para birimlerindeki olumlu seyir ve TCMB'nin faiz artışı yapacağına dair beklentilerin yön verdiği seyrini geçen haftada düşüşle noktaladı. Haftaya 3.94'lü seviyelerden başlayan dolar/TL cuma kapanışta 3.83-3.84 TL bandına geriledi. Bugüne bakıldığında, doların haftaya sakin bir başlangıç yaptığı görülüyor. Dolar kuru ilk işlemleri 3.83 TL'nin hemen üzerinden geçerken, saat 07.15 itibariyle 3.8340 TL'den el değiştirdi. Dolar 09.30'da ise 3.82 seviyelerine geriledi. Dolar büyüme rakamlarının açıklanmasının ardından herhangi bir tepki vermedi. Euro kuru da 4.5170 TL seviyesinde bulunuyor.

(Kaynak:Hürriyet)


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap