SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Büyüme için yeni bir fon kuruluyor

Büyüme için yeni bir fon kuruluyor

02 Ağustos 2016 Salı - 11:37




Büyümeye gelecek 10 yılda yıllık yüzde 1.5 ilave katkı sağlaması hedeflenen Türkiye varlık fonunun kurulmasına ilişkin kanun tasarısı TBMM'ye gönderil





Söz konusu tasarı vergi, enerji kamulaştırma ve yatırımların teşviki gibi önemli alanlarda düzenlemeler yapılmasını öngörüyor.

Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnameler Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı G20 ülkeleri arasında ulusal bir varlık fonu olmayan tek ülke olan Türkiye'nin bu alandaki eksikliğinin giderilmesini amaçlıyor.

Tasarıya göre ilk aşamada devlete ait çeşitli fon ve gelirlerin belirli bir yüzdesi alınarak ilgili varlık fonunun kaynaklarının oluşturulması planlanıyor.

Zaman içerisinde ise kendi kaynaklarını yaratan bir yapıya sahip olması öngörülen fonun Türkiye'de mega yatırımların finansmanını sağlamanın yanı sıra bankacılık sisteminin finans sektöründeki hakim rolünü de azaltması bekleniyor.

Fonun ayrıca finansal stres ortamında piyasalarda stabilize edici bir görev üstlenmesi de öngörülüyor.


İlgili tasarıda ayrıca EKK'da stratejik olarak belirlenen yatırımlardan bir çok vergi istisnası ve teşvik de getiriliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap