SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bu zammın mutlaka geri alınması lazım

Bu zammın mutlaka geri alınması lazım

23 Kasım 2016 Çarşamba - 09:25




Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1





"Bu zammın mutlaka geri alınması lazım." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, ulaştırma esnafının en büyük maliyetinin akaryakıt harcamaları olduğunu ve esnafın bu maliyetin yükünü taşıyacak gücü kalmadığını iddia etti.

"Bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzine 16, motorine ise 11 kuruş zam yapılmasını zamansız buluyorum" görüşünü öne süren Palandöken, akaryakıt fiyatları daha fazla artmadan, bu zammın mutlaka geri alınması gerektiğini savundu.

Dolardaki dalgalanma nedeniyle akaryakıta peş peşe yapılan zamların her kesimi olumsuz etkileyeceğini ileri süren Palandöken, "A'dan Z'ye her şeye zam gelir. Lokomotif etkisi yaratarak akaryakıt girdisi olan tüm ürünlerin fiyatı artacaktır. Yani akaryakıt fiyatlarındaki büyük artış mal ve hizmet üretim maliyetini etkileyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, brent petrol fiyatının geçen ay 52,5 dolar iken, bugün 48 dolar seviyesine gerilediğine işaret ederek, şunları kaydetti:


"Dolardaki yükseliş, geçen haftaya göre gerilemesine rağmen petrol fiyatlarının artırılması Merkez Bankası'nın yıllardır özveriyle uyguladığı enflasyonist politikaları sıkıntıya sokacaktır. Taşımacılıktan, sanayi üretimine, sebzeden ete kadar her alanda zamdan etkilenmeyecek sektör yok. Zaten piyasaların hareketlenmesine çabalanırken, bu kadar yüksek fiyat artışını vatandaş kaldıramaz. Bu zammın mutlaka geri alınması lazım."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap