SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bu kış çetin geçecek! Odun ve kömür fiyatları iki ayda rekor kırdı!

Bu kış çetin geçecek! Odun ve kömür fiyatları iki ayda rekor kırdı!

03 Kasım 2021 Çarşamba - 11:48




Kömür fiyatları iki ayda rekor üstüne rekor kırarken odun fiyatları ve soba fiyatları da zamlardan nasibi aldı. Doğalgaz fiyatından kaçan vatandaşlar kömür fiyatları karşısında ne yapacağını şaşırdı.





Kış aylarında ısınma ihtiyacını karşılayan kömür fiyatlarında yaşanan yüksek zamlar hane halklarını şimdiden düşündürmeye başladı. Ekonomik veriler, bu kışın çetin geçeceği yönünde sinyal veriyor. Son iki ayda kömür fiyatları yüzde 72, odun fiyatları yüzde 33 soba fiyatları ise yüzde 31 zamlandı.

KÖMÜR FİYATLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Türkiye’de A’dan Z’ye her şeye zam geldiği bir süreçte kömür fiyatları da artışlardan nasibi almaya devam ediyor. Kömür fiyatları üretici ve tüketiciyi olumsuz etkiliyor. Doğalgaz fiyatlarına gelen zamlar sonrası ısınma ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar odun ve kömüre yöneldi. Yüksek zamlar karşısında zorlanan vatandaşlar kömür fiyatlarındaki artışla şok üstüne şok yaşıyor.

KÖMÜR FİYATLARI 2 AYDA REKOR DÜZEYDE ZAMLANDI

Dünya gazetesinden Şebnem Turhan’ın haberine göre, Eylül ayında yüzde 33,72 ile ayın zam şampiyonu olan kömür fiyatı ekimde de yüzde 28,69 zamlandı. Böylece iki ayda kömür fiyatları yüzde 72 zamlanmış oldu. Ağustos ayında 1254,66 lira olan kömür fiyatı ekimde 2159,1 liraya fırladı.


ODUN FİYATLARI İKİ AYDA YÜZDE 32’Yİ GEÇTİ

Kömür fiyatlarının yanı sıra odun fiyatları da iki aydır artış yönünde hareket ediyor. TÜİK verilerine göre odun fiyatlarına da iki ayda yüzde 32,6 zam yapıldı.

SOBA FİYATLARI DA FIRLADI

Ekim ayında ısınma giderlerinden olan soba fiyatları da zamlandı. Soba fiyatlarına ekimde yüzde 19,32 zam gelirken yine iki ayda soba fiyatlarındaki artış yüzde 31 oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap