SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > ‘Bu coğrafyada güçlü olmanın yolu eğitim’

‘Bu coğrafyada güçlü olmanın yolu eğitim’

19 Kasım 2023 Pazar - 11:23




Hazine ve Maliye Bakamı Mehmet Şimşek, memleketi Batman’da Kur’an kursu ve taziye evi açılışında yaptığı konuşmada, “Bölgemizde bugün görüldüğü gibi hiçbir insan vicdanının kabul etmediği zulümler yaşanabiliyor. Bütün uluslararası kurallar, uluslararası hukuk ayaklar altına alınabiliyor. Eğer bu coğrafyada güçlü olmak istiyorsak bunun yolu eğitimden geçiyor. Çünkü eğitim ve teknolojide biz bu eşikleri aşamazsak maalesef o zaman bölgemizde bugün görüldüğü gibi hiçbir insan vicdanının kabul etmedi





Batman’ın büyükşehir olma ihtimalinin olduğuna da dikkati çeken Bakan Şimşek şöyle devam etti:

“Eğer bir şehirde altyapı varsa teşvikler varsa bir de girişimcilik ruhu varsa o zaman o şehir mutlaka ülke refahına çok önemli katkısı oluyor. Batman’ın Türkiye’nin yeni yüzyılında en önemli büyüme motorlarından biri olarak görüyorum. Çünkü Batman’da muazzam bir girişimcilik ruhu var. Gaziantep’ten sonra en güçlü girişimciliğin olduğu ilimiz. Nüfus hızlı artıyor. Yakında büyükşehir olursanız şaşırmamak lazım. Çünkü gerçekten muazzam bir gelişim var. 500 yatırımcı yer bekliyor. Batman Türkiye’nin önemli bir sanayi üssü olacak. Bu sanayi üssünü limanlara nasıl bağlayabiliriz, başka ülkelere ürün sevkiyatını nasıl yapabiliriz, onları düşünüyoruz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap