SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Borsa İstanbul'da kayıp yüzde 3’ü geçti

Borsa İstanbul'da kayıp yüzde 3’ü geçti

04 Ağustos 2020 Salı - 16:57




Borsa İstanbul'da, bayram tatili sonrası ilk işlem gününde sert değer kayıpları yaşanıyor. Güne yüzde 1'i geçen primle başlayan BİST 100'de günün ikinci yarısı artan satışlarla birlikte kayıplar yüzde 3'ü geçti.





Yurt içi piyasalar bayram tatilinden negatif bir şekilde döndü. Temmuz ayı için açıklanan verilerde enflasyonda artışın beklentilerin altında kalması, ihracatta yılın en yüksek seviyesine ulaşılması ve PMI'ın büyümeyi destekleyici değerlerde seyretmesine rağmen Borsa İstanbul'un, küresel piyasalardan negatif ayrıştığı bir gün yaşanıyor. Açılışta kısa bir süreliğine yüzde 1'in üzerinde yapan hisse senetleri, sonrasında endeks geneline yayılan bir şekilde düşüşe geçti. Borsa İstanbul'da günün ikinci yarısında artan satışlarla birlikte 1.100 puan seviyesi aşağı yönlü olarak kırıldı.

Saat 16:20 itibarıyla BİST 100 Endeksi, yüzde 2,50 kayıpla 1.098 puandan işlem görüyordu. Endeks gün içerisinde en düşük seviye olarak 1.093 puanı görürken günün ilk bölümünde 1.143 puana kadar ulaşmıştı. Borsada görülen 1.093 puan seviyeleri son bir buçuk ayın en düşüğü olarak kayıtlara geçti. Endeks son olarak 15 Haziran'da bu seviyeleri görmüştü.

Yaşanan düşüşün tek bir habere ya da gelişmeye bağlı olmadığını değerlendiren uzmanlar, Uzmanlar, temmuz ayında dünya borsalarından pozitif ayrışan BİST 100'de algının bu sefer terse dönmüş olabileceğine işaret ediyor. Endeks 1.075 puan seviyeleri destek noktası olarak ön plana çıkarken 1.100 puan ise direnç seviyesi olarak ifade ediliyor.

Dolar/TL'de iki farklı kur

Dün yurt içi piyasalar kapalıyken 7 lira sınırına dayanan dolar/TL kuru, bugün ise 6,96-6,98 bandında hareket etti. Londra'da TL swap oranlarındaki sert yükselişler sonrası serbest piyasada ise farklı bir kur oluşmuş durumda. TL sıkışıklığı nedeniyle serbest piyasada dolar/TL 7,08 düzeyinden el değiştiriyor. Gün içerisinde 8,24'leri gören euro/TL kapanışa doğru 8,20'nin hemen üzerinde dengelendi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap