SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Borsa haftaya yükselişle başladı

Borsa haftaya yükselişle başladı

09 Mayıs 2016 Pazartesi - 09:51




Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, yüzde 0,85 yükselişle 79.031,71 puandan açıldı.





BIST 100 endeksi, güne önceki kapanışa göre 663,65 puanlık artışla başlarken, bankacılık endeksi yüzde 1,11, holding endeksi yüzde 0,93 değer kazandı. Açılışta tüm sektör endeksleri değer kazanırken en fazla yükselen yüzde 3,03 ile "spor" oldu.

Geçen hafta Ak Parti'nin kongre kararının ardından siyasi gelişmeler piyasaların odak noktasına yerleşirken, cuma günü en düşük 77.209,05 puanı gören endeks, gelen tepki alımlarıyla kayıplarının önemli bir kısmını telafi ederek günü yüzde 0,42 azalışla 78.368,06 puandan tamamladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P), cuma günü piyasalar kapandıktan sonra açıklanan değerlendirmesinde, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB+", yerel para cinsinden kredi notunu "BBB-" olarak teyit edilirken, not görünümü "negatif"ten "durağan"a yükseltildi. Analistler, S&P'nin değerlendirmesinin bugün açılışta piyasaları pozitif etkilediğini belirterek, bugün sanayi üretimi verisinin izleneceğini ifade ediyor.

AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete göre ekonomistler, mart ayında arındırılmamış sanayi üretim endeksinin 2015'in aynı ayına kıyasla yüzde 5,3 yükselmesini bekliyor. Mart dönemine ilişkin takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin yıllık bazda yüzde 3,8 artacağı, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin ise aylık bazda değişmeyeceği tahmin ediliyor.

Arındırılmamış sanayi üretim endeksi, şubatta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,5 yükselmişti. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,8, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi de bir önceki aya göre yüzde 0,5 artmıştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap