SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Borcunu öde emekli ol!

Borcunu öde emekli ol!

22 Şubat 2018 Perşembe - 11:27




Devletten emekli olamayanlara büyük müjde. Primi borcu olan, para bulamayan, askerlik borçlanması olan ya da doğum borçlanması olanlara kredi imkanı g





Prim borcu olduğu ya da borçlanmaya para bulamadığı için emekli olamayanlara kredi imkanı genişliyor. Esnaftan sonra çiftçiye de emeklilik kredisi imkanı geliyor. Emekli olma şartını kazanan, prim ödeme gün sayısını dolduran ancak borcu olduğu için emekli olamayan çiftçiler, Ziraat Bankası'ndan kredi kullanabilecek.

BORCUNU PEŞİN ÖDE

Askerlik veya doğum borçlanması yaparak emekli olabilecek çiftçiler de aynı imkandan yararlanacak. Esnaf gibi çiftçilerin de başvurularının 1 Mart'tan itibaren alınmaya başlanması bekleniyor. Bu imkandan yararlanmak isteyen sigortalılar öncelikle başvurularını Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlükleri'ne yapacak, kurumdan alacağı 'sigorta prim borcunu peşin ödemesi halinde emekli olabileceklerine' ilişkin yazı ile birlikte Ziraat Bankası şubelerine müracaat edecek.

GEÇMİŞ SORGULANIYOR

Kredi kullanarak sigorta prim borcunu ödeyenlere emekli aylıkları bağlanacak. Kredi borcu da emekli aylığından taksitler halinde kesilecek. Herhangi bir kredi komisyonu alınmayacak. Esnafın geçmiş sorgulanması da yapılmayacak. Kredi imkanının askerlik ya da doğum borçlanması yaparak emekli olabilecek SSK'lılara da sağlanması bekleniyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap