SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > BitTorrent Token (BTT) Nedir? Nasıl Alınır?

BitTorrent Token (BTT) Nedir? Nasıl Alınır?

23 Mart 2021 Salı - 14:54




Kısa ismi BTT olan BitTorrent, TRC-10 tabanlı bir Tron token'dir.





BitTorrent Token (BTT) nedir?

Bram Cohen tarafından 2001 yılında eşler arası bir şirket olan BitTorrent, büyük dosyaları İnternet üzerinden aktarmak için bir P2P protokolüdür. Dosya türleri arasında video oyunları, TV şovları, filmler, programlar, belgeler ve çok daha fazlası aktarılabilir.

BitTorrent Token (BTT), dünyanın en büyük torrent izleyicisinin belirtecidir. Girişimin ICO'su 15 dakika içinde sona erdi ve bu süre zarfında 7 milyon ABD doları toplandı. Bu yazıda, ne tür bir proje olduğu, başarısının nedeni ve nasıl daha da gelişeceği hakkında size biraz bilgi vereceğiz.

BitTorrent Nedir?

Bram Cohen tarafından 2001 yılında eşler arası bir şirket olan BitTorrent, büyük dosyaları İnternet üzerinden aktarmak için bir P2P protokolüdür. Dosya türleri arasında video oyunları, TV şovları, filmler, programlar, belgeler ve çok daha fazlası aktarılabilir. Proje istemcisine μTorrent veya Torrent Classic adı verilir. μTorrent, dünya çapında 100 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılmaktadır (zirvesi 170 milyon).


Proje Atlası Nedir?

2018 yazında, Tron Foundation blockchain girişimi BitTorrent'i 140 milyon dolara satın aldı. Tron Vakfı kurucusu Justin Sun'a göre bu satın alma, Project Atlas adlı girişimlerinin ilk aşamasıydı. Bu girişimin bir parçası olarak şirket şunları yapmayı amaçlamaktadır:

Dosyaları indirme / yükleme hızını artırmak için torrent izleyici kullanıcılarını mümkün olduğu kadar uzun süre BitTorrent sisteminde kalmaya teşvik edecek bir mekanizma tanıtın. Hizmet test ediliyor: μTorrent istemcisinde BitTorrent Hız işlevi.

Ücretli bir dosya depolama hizmeti oluşturun. Bu amaçla, kullanıcı belleğinin (HDD, SSD) kalıcı depolama cihazları kullanılacaktır. Dosya dağıtımında olduğu gibi, depolama, eşler arası protokoller kullanılarak gerçekleştirilecektir. İşlev test ediliyor ve bu sistemin adı BitTorrent Dosya Sistemi (BTFS).

Bir torrent izleyici aracılığıyla içerik satın almak / satmak için bir hizmet oluşturun. Standart satın almalar (film satın alma, kiralama, indirme) ve abonelik ve izleme başına ödemeli akış içeriği ile ilgilidir. BitTorrent Now uygulamasında ve DLive TV akış hizmetinde kısmen uygulandı.


BTT Tokenı Nedir?

Sistemdeki katılımcıları bir torrent izleyicinin yararlı eylemlerini ve hizmet işlemlerini yapmaya teşvik etmek için oluşturulan bir kripto para birimi. BTT toeknı, Tron blok zincirinin (Ethereum blok zinciri ağındaki ERC-20 tokenı gibi) üstündeki TRC-10 kriptografik tokena dayalı olarak başlatılır.

TRON (TRX), içerik paylaşmak için bir blockchain sistemidir. İçerik, sıradan dosyalardan (filmler, programlar) çevrimiçi oyunlar (kılıçlar, evcil hayvanlar, oyun içi para birimi) gibi öğelere kadar değişebilir. TRON'un bir özelliği, blok zincirinin anında ve yetersiz bir komisyonla değer alışverişi yapmanıza izin vermesidir, bu nedenle 10 sentli işlemler bile karlı olacaktır.

BitTorrent Token Nasıl Çalışır?

YouTube'da bir video izlediğinizde, Google Drive'dan bir belge indirdiğinizde veya bir web sayfası indirdiğinizde (bunun gibi), akıllı telefonunuz veya bilgisayarınız web sunucusuna bağlanır ve verileri doğrudan oradan indirir. Bu durumda, bağlantı hızı, sunucunun kanalının bant genişliğiyle (kanal kapasitesi / içerik indirmek için bağlanan cihazların sayısı) sınırlıdır.

BitTorrent protokolünü kullanırken, dosya küçük parçalara bölünür ve her kullanıcı bu tür bir parçayı indirir ve ardından diğer kullanıcılara dağıtır. Dosya parçalarının değişimi, sunucunun katılımı olmadan sistemin tüm kullanıcıları arasında paralel olarak gerçekleşir. Bu durumda hız, dosyayı indiren / paylaşan kullanıcı sayısına bağlıdır. Ne kadar çok katılımcı varsa ve sahip oldukları kanallar ne kadar genişse, her katılımcı için indirme hızı o kadar yüksek olur.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap