SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bittorrent (BTT) rekor kırdı! Bittorent ne kadar?

Bittorrent (BTT) rekor kırdı! Bittorent ne kadar?

05 Nisan 2021 Pazartesi - 11:07




Kripto para piyasasında küçük fiyatlı birimi ile işlem gören Bittorrent (BTT) gün içinde yüzde 15 fiyat artışı yakalayarak yatırımcısına ciddi rakamlar kazandırdı. Bittorrent nedir? Bittorrent alınır mı? ve Bittorrent ne kadar? gibi soruların cevabı haberimizde.





Bir süredir yaklaşık olarak 0.04000 TL seviyelerinde işlem gören Bittorrent, 3 Nisan tarihinde yükselişine kararlı adımlarla geçmesinin ardından 4 Nisan günü yaklaşık 2 saat içerisinde yüzde 15 kar elde ederek 0.06750 TL civarlarına ulaştı. Bu kısa sürede gerçekleşen fiyat artışı son dönemlere damgasını vuracak Bittorrent hakkında bir çok soruya yol açtı. Tron TRX Coin 24 saatte yüzde 30 değer kazandı!

Bittorrent (BTT) nedir?

Amerika'lı yazılımcı Bram Cohen tarafından 2001 yılında kurulan Bittorrent, Aslen büyük dosyaları internet ortamında cihazlar arasına aktarmak için oluşturulmuş bir Peer to Peer (P2P) protokolüdür. Bu dosyalar genellikle, oyun, film, müzik ve bilgisayar programları gibi verileridir. Daha bilinir adıyla bu protokolün istemcisine uTorrent adı verilmiştir. Son Dakika: Paribu borsasını çökerten BTT BitTorrent son 24 saatte yüzde 70 değer kazandı!  Paribu çöktü mü? Bu kez hangi coin nedeniyle Paribu'da işlem yapılamıyor?   

Peer to Peer nedir?

P2P yani Peer to Peer kısaca bir sunucuya gerek olmadan kişilerin sistemleri üzerindeki dosyaları internet ortamından birbirlerine transfer etme aracıdır. P2P sisteminde herhangi bir otorite ve merkez olmadan kendine ait depolama sistemi kullanılarak faaliyet gerçekleştirilir. Ayrıca bu protokolde ağa bağlı cihazlara veri paylaşılabildiği gibi o cihazlardan verilerde alınabilir. Bittorrent coin piyasasında nasıl girdi?

TRON ile 2018 yılında yaptığı ortaklık sonucunda coin borsasında yer edinen Bittorrent, hali hazırda kendi sistemine gönülden bağlı kullanıcıları ve sistem içerisinde cazibe haline gelen özellikleri ile coin piyasasında kısa sürede ciddi yatırımcılar kazandı.

1 Bittorrent kaç TL?

4 Nisan 2021 tarihinde elde ettiği yaklaşık yüzde 15 oranındaki değer artışı sonucunda 1 Bittorrent biriminin TL bazındaki karşılığı 0,06700 birim oldu. yaklaşık 3 aylık 0,00200 TL'lik çok ufak fiyatını düzenli ve istikrarlı şekilde yukarıya taşıyan BTT, Şubat ayı sonrasında geçtiği ilk ciddi yükselişle birlikte uzun süre 0,04000 TL civarlarında yol almıştı. Şu an bile neredeyse en düşük birime sahip olan Bittorrent, bu özelliği sebebiyle yatırımcıların en çok tercih ettiği altcoin birimi olmaya devam ediyor. Bittorrent güvenli bir yatırım mı? BTT kısa sürede yakaladığı bu değer artışından sonra yeni yatırımcıların odak noktası haline geldi. Hali hazırda kendi sistemi içerisinde sunduğu avantajlar ve köklü şirketinin bağımlı kullanıcıları sayesinde yoluna istikrarlı bir şekilde devam ederken, sisteme yeni dahil olan kullanıcıların her geçen gün işlem hacmini genişletmesi bu coin'e olan güveni arttırıyor.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap