SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bitcoin'in fiyatı 13 ayın zirvesinde

Bitcoin'in fiyatı 13 ayın zirvesinde

06 Temmuz 2023 Perşembe - 17:31




ABD'nin önde gelen varlık yönetimi şirketlerinin ülkede kripto yatırım fonu oluşturma planlarının yatırımcıların risk iştahını artırması sonucu Bitcoin'in fiyatı, yüzde 3.38 artarak 31 bin 500 dolar ile 13 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.





Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri, sadece 24 saat içinde yaklaşık yüzde 0.95 artarak 1.2 trilyon doları aştı.

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı, dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock da dahil olmak üzere varlık yönetimi şirketlerinin ABD'de kripto yatırım fonu oluşturma planlarının yatırımcıların risk iştahını artırması sonucu yüzde 3.8 yükseliş kaydetti.

Bitcoin, 31 bin 500 doların üzerine çıkarak 13 ayın en yüksek seviyesini görmesinin ardından TSİ 15.20 itibarıyla 20 bin 729 dolardan işlem görüyor.

ETHEREUM DA GÜÇLENME ÇABASINDA

Bitcoin’e nazaran yükselişte düşük kalan ETHEREUM şu sıralar yüzde 1 oranında yükselişle 1929 dolardan işlem görüyor. Ethereum gün içinde en düşük 1894 dolar, en yüksek de 1958 doları gördü.


SON 6 AYDA YÜZDE 90 YÜKSELDİ

Bitcoin’den 2023 ATH’ı geldi. Kripto para piyasası pozitif ayrışmaya devam ediyor. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak son gelişmeleri değerlendirdi.

Yorak’ın değerlendirmesi şöyle:

Zorlu geçen 2022 yılının ardından 2023 yılının ilk gününden bu yana güçlü bir yükseliş serisi yakalayan, sadece 1 ayda %20, 6 ayda %90’a varan bir yükseliş trendi oluşturan Bitcoin, haziran ayında 31.000$’ı aşarak 2023 yılının en yüksek rakamını test etmişti. Daha sonra 30.000$ bölgesinde konsolide olan ve güçlü duruşunu devam ettiren lider kripto para birimi destekleyici olmayan dış koşullara ve sinyallere rağmen bugün öğle saatlerinde 31.500$’ı görerek 2023 yılı için yeni bir ATH daha gerçekleştirdi. Böylece günlük değer kazancı %3,5’a ulaştı.

“KÖTÜ DÖNEMİ GERİDE BIRAKTI”


Her ne kadar ilk etapta ret almış olsalar da dünyanın en büyük fon yönetici şirketleri BlackRock ve Fidelity’nin kripto yatırım fonu oluşturmak için başvuruda bulunmaları sektördeki olumlu beklentileri artırıyor ve tetikliyor. Daha geniş perspektifte bakarsak FTX krizinden dolayı oluşan belirsizliklerin geride bırakılması, Ripple’nin SEC ile olan davasındaki pozitif beklentiler, Bitcoin ETF başvurularının artması, SEC’in sık sık Bitcoin regülasyonu hakkında mesajları, FED başkanı Powell’in senatoda kripto paralar ile stablecoin’ler ile ilgili olumlu söylemleri ve ABD’deki sert resesyon beklentilerinin nispeten bertaraf edilmesi orta uzun vadede Kripto Para piyasasına duyulan güveni artırdı. Böylece yatırımcılarının yıl başından bu yana %91 civarında getiri elde etmesine neden olan Bitcoin, Hisse senedi, emtia ve tahvil piyasaları gibi rakiplerinden uzak ara pozitif ayrıştı. Böylece en kötü dönemi geride bırakan ve eski günlere benzer yükselişler gerçekleştiren kripto para piyasası geçmişten aldığı referansla önümüzdeki günlerde yeni ATH’lara da açık kapı bırakıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap