SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bitcoin'e neler oluyor?

Bitcoin'e neler oluyor?

24 Ekim 2023 Salı - 09:56




En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, onay aşamasında olan ETF'lerin yarattığı etkiyle 2022 yılından bu yana 35 bin dolar seviyesini gördü.





Zirve olarak 69 bin doları gören Bitcoin'deki düşüş yatırımcısını uzun zamandır mutsuz etmeye devam ediyordu. SEC'in Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) onay verme sürecinde yaşanan olumlu hava ise dünyanın en büyük kripto para birimini olumlu bir şekilde etkilemeye başladı.

BLACKROCK VE FİDELİTY SEC'E BAŞVURDU

Salı günü yüzde 11.5’e kadar yükselen Bitcoin, TSİ 07:45’te yüzde 8,9 günlük yükseliş yaşayan Bitcoin 34.334 dolardan alıcı buldu.

Aralarında Blackrock ve Fidelity gibi dev fonların olduğu kuruluşlar Bitcoin’e dayalı ETF fonlarının onaylanması için ABD sermaye piyasası düzenleyici kuruluşu SEC’e başvurmuştu. Önümüzdeki haftalarda bu ETF’lere onay verileceği spekülasyonu Bitcoin fiyatlarını yukarı taşıdı.

MANİPÜLASYON VE SAHTEKARLIK

SEC, Bitcoin piyasasının manipülasyon ve sahtekarlığa açık olması sebebiyle ETF’lerin onaylanmasına karşı direnç gösterdi.
Ancak ABD Yüksek Mahkemesi’nin son olarak spot Bitcoin ETF’i kurmak isteyen Grayscale Investments’ı haklı bulması SEC’in daha fazla direnç göstermeyeceği yorumlarına yol açtı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap