SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bitcoin'den büyük yükseliş! 39 bin dolar seviyesini aştı! Yukarı yönlü gidiş sürecek mi?

Bitcoin'den büyük yükseliş! 39 bin dolar seviyesini aştı! Yukarı yönlü gidiş sürecek mi?

03 Aralık 2023 Pazar - 10:53




Dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin'in (BTC) geçtiğimiz yılın Mayıs ayından beri ilk kez büyük bir sıçrama yaparak 39.000 dolar barajını aştı. Peki Bitcoin'in yukarı yönlü gidişi sürecek mi? FED'den yapılan açıklamanın Bitcoin (BTC) üzerindeki etkisi ne kadar sürecek? İşte bütün detaylar...





Bitcoin (BTC) 2022 Mayıs ayından beri ilk kez büyük bir sıçrama yaparak 39.000 dolar barajını aştı. Bitcoin şu anda 39.418 dolar seviyelerinde sabitlenmiş durumda.

Bitcoin

Son yükseliş dalgası, FED başkanı Jerome Powell’ın Perşembe günü yaptığı konuşmasının ardından faiz indirimlerinin beklenenden daha erken gelebileceğine dair umutların artması ve Bitcoin spot ETF onayının çok yüksek ihtimal ile Ocak ayında SEC tarafından verileceğinin düşünülmesiyle geldi.

Veriler incelendiğinde Bitcoin fiyatındaki ani atağın ardından son bir saat içerisinde kripto para piyasasında 53.46 milyon dolarlık bir likidasyon yaşandığı görülüyor. Şaşırtıcı bir şekilde bu likidasyonların 51.46 milyon doları short pozisyonlarında yaşandı.

BTC için likidasyon miktarı toplamda 24.13 milyon dolar, ETH için 20.66 milyon dolar, SOL için 1.27 milyon dolar oldu. Diğer likidasyonlar çok sayıda altcoinde düşük miktarlarda yaşandı.


SON 18 AYIN ZİRVESİ…

Özellikle Fed’in faiz artırımlarını durduracağına yönelik sinyaller vermesi, halving’in yaklaşması ve boğa emareleri yatırımcıları heyecanlandırırken, Bitcoin ise 38.800 doları da aşarak son 18 ayın zirvesini gördü.

2017 VE 2020’Yİ HATIRLATTI

En büyük kripto para bu yükselişiyle ise geçmiş dönemleri hatırlattı. Hatırlanacağı gibi 2017 ve 2020 yıllarının aralık aylarında Bitcoin, çok sert yükselişler yaşayarak o dönemlerin rekorlarını kırmıştı.

2017’de aralık ayına 10 bin dolar seviyesinde başlayan Bitcoin, o dönem eylül ayında 3 bin dolar, ağustos ayında da sadece 2 bin dolar seviyesindeydi. 18 Aralık günü ise Bitcoin 20 bin dolar sınırına (19.665 dolar) dayanmıştı. Daha sonra gelen düşüşlerle birlikte ise 3 sene sürecek uzun bir ayı sezonu başlamıştı.


BİTCOİN'İN YÜKSELİŞİ SÜRECEK Mİ?

Bitcoin’in yükselişini değerlendiren analistler BTC’nin önemli bir direnci aştığını belirterek direncin aşılmış olmasının yeni seviyelerin görülmesini sağlayabileceğini ifade etti.

Bu yükselişin arkasında dün açıklanan enflasyon öncü verisi PCE verisinin %3 gelmesi ve Bloomberg analisti James Seyffart’ın spot Bitcoin ETF’lerinin onay tarihine ilişkin tarih belirtmesi olduğu değerlendirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap