SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bitcoin'deki düşüş El Salvador'a pahalıya patladı

Bitcoin'deki düşüş El Salvador'a pahalıya patladı

16 Haziran 2022 Perşembe - 18:50




Kripto para camiasında yaşanan deprem etkisi herkesi olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ancak Bitcoin'i resmi parası kabul eden El Salvador zor durumda.





Geçtiğimiz dönemlerde El Salvador Bitcoin'i resmi ödeme aracı olarak kabul etmişti. Ancak kripto para camiasında yaşananların ardından El Salvador ciddi anlamda zarar etti. Kripto piyasasının çökmesi ile ülkenin yatırımlarının yarısı eridi.

Bitcoin'i resmi ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke El Salvador, yüzlerce Bitcoin almıştı. Geçtiğimiz yıl zirveyi gören Bitcoin 70 bin bkadar yükselmişti ancak Amerikan Merkez Bankası FED'in faiz kararının açıklanmasının ardından kripto para camiasında ciddi kayıplar yaşanmaya başladı. Bitcoin'deki kayıplar yatırımcıları ve El Salvador'u oldukça olumsuz etkiledi.

Bitcoin'deki düşüş El Salvador'a pahalıya patladı

Eylül 2021'den bu yana, Devlet Başkanı Nayib Bukele liderliğindeki El Salvador hükümeti, 103 milyon dolar değerinde 2 bin 301 bitcoin biriktirdi. Kripto parada yaşanan arka arkaya sert düşüşlerle ülkenin birikimi şimdi, yaklaşık 51 milyon dolar değerinde.

Bitcoin 2020 yılından beri geldiği en düşük seviyelere ulaştı. Bu da yatırımcıların zor zamanlar geçirmesine sebep oluyor. Bununla birlikte, salı günü Bukele, kripto para birimine olan inancının azalmadığını ifade etti. Stabil coinlerin  dahi 1 doların altına düşmesiyle yatırımcılarının güvenini kaybeden kripto para camiasında erimeler devam ediyor.  El Salvador'un Maliye Bakanının, düşüşün ulusal bütçelerinin yalnızca küçük bir yüzdesini temsil ettiği yönündeki yorumuna tepki gösteren Bukele, "Bana daha fazla BTC almamız gerektiğini mi söylüyorsun?" dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap