SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bitcoin'de yatay seyir, AVAX'ta yeni tarihi zirve

Bitcoin'de yatay seyir, AVAX'ta yeni tarihi zirve

17 Eylül 2021 Cuma - 10:51




Bitcoin bu sabah itibarıyla yüzde 0.7 düşüşle 48.012 dolara geriledi. AVAX ise 68 doları aşarak yeni tarihi zirvesini gördü.





Bitcoin 2 gün önce 48 bin doları aşmasının ardından bu seviyenin civarında hareket etmeye devam ediyor. Bitcoin bu sabah itibarıyla yüzde 0.7 düşüşle 48.012 dolara geriledi.

Ethereum ise yüzde 2.7 değer kaybederek 3.558 dolara düştü.

AVAX’ta yeni rekor

AVAX fiyatı bugün 68,84 dolar ile yeni bir rekora imza attı. TradingView’den elde edilen veriler, 7 Eylül’de 32.10 dolara düştüğünden bu yana AVAX’ın fiyatının %111 artarak bugünkü rekoru kırdığını gösteriyor. Buna ek olarak AVAX’ın 24 saatlik işlem hacmi de %200 arttı ve 2,8 milyar dolara yükseldi.

Yazının kaleme alındığı an itibari ile AVAX’ın son 24 saat içinde %10’luk artış ile 65 dolar bandında işlem gördüğü ifade edilebilir.

AVAX neden yükseliyor?

Avalanche fiyatının yükselmesinin arkasında üç ana neden olduğu düşünülüyor: Büyük sermaye fonları tarafından 230 milyon dolarlık bir yatırım turunun yakın zamanda tamamlanmış olması, sürekli olarak likidite akışının görülmesi ve kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yardımcı olan yeni entegrasyonlar ve protokol yükseltmelerinin uygulanması.


AVAX fiyatında 16 Eylül’de görülen ivme artışı, Polychain Capital, Three Arrows Capital ve Dragonfly sermayesi de dahil olmak üzere bir avuç büyük fonun proje için 230 milyon dolarlık bir finansman turuna katıldığının duyurulmasının ardından geldi.

Buna ek olarak büyüyen merkezi olmayan finans ekosistemine katılmak isteyen varlıkların sürekli olarak Ethereum gibi ağlardan Avalanche’e kaydığı ifade ediliyor. Dolayısıyla bu da fiyatın yukarı yönlü harekete geçmesini sağlıyor.

Büyük ortaklıklar ve geliştirmeler

AVAX‘ın değerini artırmaya yardımcı olan üçüncü bir faktör, yatırımcıları heyecanlandıran ve projeye ışık tutan bir dizi ortaklık ve entegrasyon duyurusu oldu.

Örneğin; Avalanche NFT ekosistemi, ağda “Inception” NFT dijital koleksiyon serisini başlatan spor kartı ve hatıra şirketi Topps ile yapılan ortaklık sayesinde büyük bir ilgi gördü. Ayrıca AAVE’in Avalanche ağında olup olmayacağı ile ilgili de bir oylama yapılıyor. Eğer AAVE, Avalanche’e gelirse yine büyük bir likidite akışının olacağı ifade ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap