SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bitcoin'de sert düşüş sürüyor! 35 bin doların altını gördü

Bitcoin'de sert düşüş sürüyor! 35 bin doların altını gördü

19 Mayıs 2021 Çarşamba - 17:49




Kripto para birimlerinin en yüksek hacimlisi Bitcoin'in fiyatı 35 bin doların altına inerken, değer kaybı yüzde 20'ye yaklaştı. Küresel kripto para piyasasının değeri ise 1.53 trilyon dolara kadar indi.





Çin’in yerel finansal kurumları ve ödeme sistemlerinin kripto para hizmet vermesinin yasaklanmasıyla düşüşe geçen Bitcoin son 24 saatte yaklaşık yüzde 20 oranında değer kaybederek 35 bin doların da altına geriledi.

Bitcoin'de son bir haftada yaşanan değer kaybı yüzde 38 seviyesinin üzerine çıktı.

Geçtiğimiz hafta çarşamba günü 58 bin dolar seviyesinde seyreden Bitcoin’de uzmanlar baskının devam edebileceğini açıkladı.

Ethereum'da son 24 saatte yaşanan kayıp yüzde 25 olurken fiyat 2.500 doların da altına indi. Ripple ise yüzde 26 değer kaybederek 1.16 dolar seviyesine çekildi. Dogecoin'de yaşanan düşüş yüzde 30'a yaklaşırken fiyat 0.33 dolar oldu.

ÇİN'DEN GELEN AÇIKLAMA ETKİLİ OLDU


Musk, "Kripto para birçok düzlemde iyi bir fikir ve geleceğinin parlak olduğuna inanıyoruz. Ancak bu çevreye büyük bir bedel ödetmemeli.” ifadelerini kullanmıştı.Çin’deki Ulusal İnternet Finansman Birliği, Bankacılık Birliği, Ödeme ve Takas Platformu tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, “Son dönemde kripto para birimleri çok sert şekilde yükselirken ve düşerken, spekülatif kripto işlemleri artış gösterdi. Bu insanların varlık güvenliklerini ihlal ediyor, ekonomik ve finansal düzeni ciddi şekilde aksatıyor.” ifadeleri yer almıştı.

ABD’li otomotiv ve teknoloji şirketi Tesla 2021 yılının şubat ayında 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin aldığını açıklamış,mart ayı itibarıyla Bitcoin ile ödemeleri kabul etmeye başlamıştı.

Son olarak Tesla’nın kurucusu ve üst yöneticisi Elon Musk 12 Mayıs’ta sosyal paylaşım platformu Twitter hesabında Bitcoin üretimi sırasında kullanılan enerji miktarının fazlalığı nedeniyle Tesla'nın araba satışlarında kripto para ile ödemeleri kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap