SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bitcoin yasal hale geliyor

Bitcoin yasal hale geliyor

06 Haziran 2021 Pazar - 10:22




Miami’de gerçekleşen Bitcoin 2021 Toplantısına katılan El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin’i ülkede yasal hale getirmek için önümüzdeki hafta kongre’ye bir yasa tasarısı göndereceğini açıkladı.





El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Miami’de düzenlenen ve tarihin en büyük Bitcoin etkinliği olarak nitelendirilen Bitcoin 2021’de yayınlanan bir videoda, El Salvador’un Bitcoin teknolojisini kullanarak ülkenin modern finansal altyapısını inşa etmek için dijital cüzdan şirketi Strike ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Başkan Bukele ayrıca Bitcoin’i ülkesinde ulusal para haline getirmek için önümüzdeki hafta bir yasa tasarısı sunacağını açıkladı. Yasanın yürürlüğe girmeden önce yasama meclisinin onayından geçmesi gerekse de Bukele’nin siyasi partisinin yasama organını sıkı bir şekilde kontrol ettiği biliniyor. Bu nedenle El Salvador, büyük ihtimalle dünya üzerinde bir Bitcoin standardı benimseyen ilk insan olacak.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap