SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bitcoin tüm zamanların zirvesinde: 66 bin doları geçti!

Bitcoin tüm zamanların zirvesinde: 66 bin doları geçti!

20 Ekim 2021 Çarşamba - 16:56




Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Pazar günü kapanışında, tüm zamanların en yüksek seviyesinden haftalık kapanış yaparak bir rekor kırmıştı. Bitcoin, bu kez de günlük kapanış bazında yeni bir rekora imza attı.





Bitcoin (BTC), Ekim ayında elde ettiği değer artışları ile Nisan ayında kırdığı rekora çok yakın bölgelerde hareket etmeye başladı. 60 bin dolar üzerinde günlerdir işlem gören BTC, 17 Ekim Pazar gününü 60 bin dolar seviyesinin üzerinde tamamladı. Bu kapanış, BTC için haftalık bazda en yüksek kapanış seviyesi olarak kaydedildi. Henüz ATH seviyesini geçmemiş olsa da BTC, bu kez de günlük kapanış bazında en yüksek kapanışını gerçekleştirerek yeni bir rekora imza attı.

Bitcoin’den Bir de Günlük Kapanış Rekoru Geldi

Bitcoin, 19 Ekim Salı’yı, 20 Ekim Çarşamba’ya bağlayan gecede, TradingView verilerine göre Bitstamp’te 64 bin 490 dolar seviyesini gördü. Bu seviye ile BTC, Nisan ayında kırdığı 64 bin 890 dolarlık ATH bölgesine çok yaklaştı. Daha sonra hafif bir geri çekilme yaşayan Bitcoin, günü de 64 bin 230 dolar seviyesinde kapattı. Bu seviye, Bitcoin’in günlük kapanışlarında rekor seviye olarak kaydedildi. Bitcoin’de üst üste kapanış rekorlarının gelmesi, boğaların kripto varlığa olan güvenini arttırdı.

BTC; Euro, Avustralya Doları ve Japon Yeni Karşısında da Rekor Kırdı

Haftalık ve günlük kapanış seviyelerinde üst üste rekorlar kıran Bitcoin’de, farklı kulvarlarda da rekorlar kırıldı. Geçtiğimiz hafta dolar/TL kurundaki ani yükselmeye paralel yükselerek TL karşısında da rekor kıran Bitcoin, 20 Ekim Çarşamba günü Euro, Avustralya doları ve Japon yeni gibi para birimleri karşısında da rekor seviyelerini gördü. Yatırımcılar, Bitcoin’in ABD doları karşısındaki olası rekor yükselişine odaklanmış durumda.


Güncel verilere göre şu anda 1 BTC fiyatı 608.540 TL. Döviz cinsinden ise 65.710 Dolar olarak borsalarda alıcı bulmaktadır. Son olarak, Bitcoin fiyatı 24 saatte % 4.214 arttı.

Yatırımcı ve Analist Crypto Ed, Bitcoin’in Olası Fiyatlarını Değerlendirdi

Kripto para piyasalarının en popüler yatırımcılarından olan Crypto Ed, artık BTC’de kısa vadeli fiyat hedeflerinin tekrar değerlendirilmesi gerektiğinin vakti geldiğini ifade etti. Crypto Ed, konuya ilişkin olarak şu ifadelere yer verdi:

“Özet olarak, Bitcoin 40 bin dolar seviyesindeyken ilk hedefin 73 bin dolar olduğunu belirtmiştim. Ancak şimdi, daha da yükseleceğimizi düşünüyorum. Bir süre 60 bin doların altına inmememiz de yüksek bir olasılık.”

Crypto Ed, kısa vadede en kötü senaryoda Bitcoin’in 58 bin dolar seviyesine gerileyebileceğini ancak sonraki aylarda BTC’nin önünün açık olduğunu ifade etti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap