SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bitcoin durdurulamıyor! Bir kez daha rekor kırdı

Bitcoin durdurulamıyor! Bir kez daha rekor kırdı

27 Aralık 2020 Pazar - 16:32




Kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi Bitcoin, giderek artan yatırımcı ilgisi ve kurumsal alımlarla 28,000 bin doları da aştı.





Bitcoin son 24 saatte yüzde 12.98 artışla 28,365 dolara yükselirken, birimin toplam piyasa hacmi de 525.57 dolarlık yeni rekor düzeyi, 735 milyar dolarlık toplam hacim içindeki payı da yüzde 71.3'ü gördü.

Analistlere göre, Bitcoin'deki tırmanış, eski Beyaz Saray İletişim Direktörü Anthony Scaramucci'nin hedge fonu Skybridge'in yeni Bitcoin fonuna 25 milyon dolar yatırım yapmasının ardından ivme kazandı.

Aynı zamanda Guggenheim Funds Trust'ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (Securities and Exchange Commission - SEC) yaptığı açıklamada "yatırım riski isteyebileceğini" belirtmesi de, dijital varlıklara yönelik ilgiyi artırdı. Açıklamaya göre, Grayscale Bitcoin Trust'a net varlık değerinin yüzde 10'una kadar yatırım yapmayı hedefliyor.




Blockchain.com araştırma biriminin başkanı Garrick Hillman, Business Insider ile geçen hafta yaptığı söyleşide, giderek "rezerv para birimi" statüsüne kavuşmakta olan Bitcoin'in, 525 milyar doları gören piyasa hacmi önümüzdeki yıl 1.0 trilyon doları görebileceğini söyledi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap