SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bir vergimiz daha oluyor; KDV, MTV ve ÖTV'ye kardeş geliyor: KAV!

Bir vergimiz daha oluyor; KDV, MTV ve ÖTV'ye kardeş geliyor: KAV!

13 Eylül 2023 Çarşamba - 10:06




Seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı çifte MTV ile ilgili tartışmalar sürerken, iktidarın KAV kısaltmalı yeni bir vergi için kolları sıvadığı öne sürüldü.





Türkiye'nin gündemden düşmeyen vergilerine bir yenisi daha ekleniyor. KDV, MTV ve ÖTV'ye şimdi de Karbon Vergisi ekleniyor. 

Kısa adı KAV olacağı öğrenilen yeni vergi için Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda daire başkanlığının dahi kurulduğu öne sürüldü.

Hatırlanacağı gibi seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile birlikte bu yıl asrın felaketinin yaralarını sarabilmek için araç sahiplerinden alınan zorunlu Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin bir kereliğine 2 kez tahsil edilmesi kararı alınmıştı.

Araç sahiplerini isyan ettiren bu düzenleme her ne kadar tepkilere yol açsa da yürürlüğe girmiş ve araç sahipleri çifte MTV ödemek durumunda kalmıştı. 

Gazeteci Turhan Bozkurt AK Parti iktidarının çok yakın zamanda "Karbon Vergisi'nin" geleceğini hatta Maliye'de daire başkanlığının hazır olduğunu iddia etti. Bozkurt, "ÖTV, MTV ve KDV derken, Karbon Vergisi (KAV) geliyor. Maliye’de daire başkanlığı bile hazır." dedi.


Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
4
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap