SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bir gece dolar kuru 20 TL olacak! Selçuk Geçer sebepleriyle açıkladı

Bir gece dolar kuru 20 TL olacak! Selçuk Geçer sebepleriyle açıkladı

07 Şubat 2022 Pazartesi - 15:31




Ekonomist Selçuk Geçer dolar kurunu tutmak adına yapılanların kırılganlıkları artırıldığını söylerken dolar kurunun bir gece ansızın 20 TL olabileceğini söyledi.





Dolar kuru üzerine verdiği yüksek tahminlerle tanınan Selçuk Geçer doların bir gece aniden 20 TL’ye kadar yükselebileceğini belirtti.

Kendi sosyal medya kanalına çektiği videoda para piyasalarının son durumunu değerlendiren Selçuk Geçer yine dolar kuruyla ilgili oldukça sansasyonel bir tahmin paylaştı. Takipçilerine yönelik çektiği videonun başlığına “Bir gece ansızın dolar 20 TL olabilir” başlığını atan Geçer bunun gerekçelerini de anlattı.

Dolar kurun 13.54 TL seviyelerinde tutulmaya çalışıldığını ifade ederken “Kırılma etkisini artıyorlar. Keşke serbest bıraksalar” diye konuştu. Dolar kurunun 18 TL’ye kadar arttığı geçtiğimiz sert yükseliş hareketini örnek gösteren Selçuk Geçer bu durumun ekonomiye yansımalarının da çok kötü olacağını belirtti.

“DOLAR KURU BİR GECE ANSIZIN 20 TL OLABİLİR”

Kurun kademe kademe değil de biranda 20 TL’yi görmesi halinde gıda, elektronik ve inşaat alanındaki fiyatlarında bu seviyeye göre belirleneceğini, doların geriye gelmesi halinde bile bu fiyatların aşağıya çekilmeyeceğini öne süren Geçer ”Doları buralarda tutuyorlar keşke serbest bıraksalar. Kendi içerisinde bir kırılmaya, patlamaya maruz kalmadan adım adım yükselse bu da piyasa dengelerini bozmasa. Çünkü şöyle bir tabloyla karşı karşıyız. Dolar çok agresif yükselişler kaydettiğinde piyasada arka arkaya yüksek enflasyonist etkiler görülüyor. Fiyatlar çok hızlı bir şekilde arttırılıyor. Dolar geriye gelse de yine de o enflasyonist etki geri gelmeyerek orada kalıcı oluyor. Aynı geçtiğimiz 12 TL seviyesinden 18 TL’ye çıkan dolar kurunda gördüğümüz gibi fiyatlar geri gelmiyor. Önümüzdeki süreçte enflasyona uyumlu bir dolar yükselişi olmazsa biz yine bir gece yarısı sert bir yukarı yönlü dolar hareketiyle 20 TL üzerine gittiğini göreceğiz” diye konuştu.


Bu senaryoda Nisan ayından sonra düşmesi beklenen enflasyonun yükselmeye devam edeceğini sözleri arasına ekleyen Selçuk Geçer yaz aylarında da enflasyonun yüksek seyredeceğini ileri sürdü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap