SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bir fatura bedavaya gelebilir!

Bir fatura bedavaya gelebilir!

22 Aralık 2018 Cumartesi - 11:03




Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun son aldığı karar ile faturası 67 lira ve üzerinde gelenler de serbest tüketici sınıfına girmiş oldu.





Serbest tüketici sınıfına giren aboneler enerji tedarik firmaları ile yapacakları pazarlık ile faturalarını yüzde 15 düşürebilecek. Bu da yılda bir faturanın bedava olması anlamına geliyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) açıklamasına göre; yıllık 2 bin kilovatsaat olan tüketici limiti, 2019’da 1600 kilovatsaat olarak uygulanacak.

Yılda bir fatura bedava 

Bir başka deyişle yılda toplam 804 lira ve üstü elektrik kullananlar indirimden yararlanması halinde 80-120 lira arasında tasarruf edebilecek. Bu da yılda 1 faturanın bedava olması anlamına geliyor.

19 milyon abone serbest tüketici oldu


Uygulama 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek. Yeni limitle birlikte 4 milyon 968 bin 344’ü yeni abone olmak üzere toplam 19 milyon abone serbest tüketici sınıfında değerlendirilecek.

Nasıl işleyecek?

Sistem, cep telefonu operatörü (GSM) değiştirmek kadar kolay. Piyasada lisanslı 214 şirket var. Bunlardan biriyle sözleşme yapmak yeterli. Değişen sadece faturadaki şirket ismi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap