SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bir enflasyon korumalı hamle daha geliyor! Bakan Nebati açıkladı!

Bir enflasyon korumalı hamle daha geliyor! Bakan Nebati açıkladı!

03 Mayıs 2022 Salı - 12:10




Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bireysel yatırımcıya yönelik enflasyon korumalı tahvilin çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.





TÜİK mart ayında yıllık resmi enflasyonu yüzde 61,14 olarak açıklamıştı. Yıllık enflasyon bağımsız araştırma kurumlarına göre yüzde 150’ye yakın.

 Rekor kıran enflasyon oranlarının düşmesiyle ilgili Bakan Nebati ocak, nisan, mayıs gibi farklı tahminlerde bulunmuştu. Ancak artış devam ediyor.

TÜİK verileri için de öncü gösterge kabul edilen İstanbul Ticaret Odası’na göre İstanbul’da yıllık enflasyon yüzde 79,97’yi gördü. Nisan’da aylık artış 11,36.

Yılın ikinci enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu da 2022 sonu için enflasyon tahmininin yüzde 42,8 olduğunu söylemişti.

Tüm bu beklentilere karşı Nebati hala iyimser. Hürriyet’ten Neşe Karanfil’e konuşan Nebati “Bu çerçevede önümüzdeki dönemde enflasyonda uzun vadeye sirayet edecek ve kalıcı olacak bir katılaşma eğilimi beklemiyoruz” dedi. Nebati, bireysel yatırımcıya yönelik enflasyon korumalı tahvilin tasarım çalışmalarının tamamlandığını da bildirdi.


TL cinsi varlıklara yönelimi arttırma çalışmalar kapsamında bireysel yatırımcının ilgisini çekebilecek farklı borçlanma enstrüman alternatifleri hazırladıklarını anlatan Nebati, şöyle devam etti: “İhtiyaç duyulması halinde devreye alınacak bu enstrümanlara yönelik ilgili kurumlarımızın çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu alternatiflerden biri olan bireysel yatırımcıya yönelik enflasyon korumalı tahvilin tasarımı ve geliştirilmesi çalışmalarımızı tamamladık. Söz konusu senedin ihracına ilişkin diğer operasyonel süreçlerin tamamlanmasının ardından ihracın zamanlamasına piyasa şartları ve Hazine borçlanma stratejilerimiz çerçevesinde karar vererek kamuoyuyla paylaşacağız.”

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap