SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Biden'in ziyareti sonrası Suudi Arabistan’dan kritik petrol kararı

Biden'in ziyareti sonrası Suudi Arabistan’dan kritik petrol kararı

17 Temmuz 2022 Pazar - 16:42




Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ABD Başkanı Biden ile görüşmesi sonrasında yaptığı açıklama ile petrol üretim kapasitesini günlük 13 milyon varile çıkaracaklarını belirtti.





ABD Başkanı Joe Biden ve 9 Arap ülkesinden liderlerin katılımıyla düzenlenen " Cidde Güvenlik ve Kalkınma Zirvesi", 16 Temmuz Cumartesi günü düzenlenen törende ev sahibi Suudi Arabistan Veliaht Prens Bin Selman'ın açılış konuşmasıyla başladı.

PLANLA İLGİLİ TAKVİM AÇIKLANMADI

Burada yaptığı konuşmada, küresel zorluklarla mücadelede uluslararası çabaların artırılması gerektiğini kaydeden Bin Selman, Suudi Arabistan'ın daha önce ilan ettiği gibi petrol üretimini günlük 13 milyon varile çıkarma kararı aldığını, bunun dışında ek kapasiteleri olmayacağını söyledi.

Veliaht Prens, petrol üretimini günlük 13 milyon varile çıkarma planıyla ilgili bir takvim açıklamadı ancak Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman mayısta yaptığı açıklamada bu hedef için 2027 başını işaret etmişti. Suudi Enerji Bakanı, bu sürede petrol üretimini 1 milyon varilden daha fazla artırarak 13 milyon varile yükseltmeyi hedeflediklerini bildirmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap