SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Berat Albayrak'tan KDV ve ÖTV müjdesi!

Berat Albayrak'tan KDV ve ÖTV müjdesi!

31 Ekim 2018 Çarşamba - 16:42




Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak canlı yayında KDV ve ÖTV müjdesi verdi. "6 kalemde ÖTV ve KDV indirimine gidiyoruz" diyen Bakan Albayrak ÖTV'de





Hazine Bakanı Berat Albayrak'tan KDV ve ÖTV indirimi müjdesi geldi. Bakan Albayrak, 6 kalemde ÖTV ve KDV indirime gidildiğini duyurdu. Yılbaşına kadar beyaz eşyada ÖTV sıfırlanıyor..

ALTI BAŞLIKTA VERGİ İNDİRİMİ... İşte Bakan Albayrak'ın açıkladığı indirim listesi...

- Yıl sonuna kadar altı başlıkta KDV ve ÖTV indirimlerini devreye alıyoruz.
- Konut satışında KDV oranlarında yüzde 18'den 8'e indirim uygulamasını devam ettiriyoruz.
- Tapu harçlarının yüzde 4'den 3'e indirilmesi yıl sonuna kadar devam edecek.
- Mobilyada KDV yüzde 18'den 8'e inecek.
- Beyaz eşyada ÖTV yıl sonuna kadar sıfıra iniyor.
- 1600 CC altı motorlu araçlarda ÖTV uygulamasında 15'er puanlık indirime gidiyoruz.
- Ticari araçlarda KDV'yi yüzde 18'den yüzde 1'e indiriyoruz. 

İNDİRİMLER YARIN BAŞLIYOR
Bakan Berat Albayrak ÖTV ve KDV indirimlerin 1 Kasım’dan itibaren başlayacağını duyurdu. İndirimlerin yılsonuna kadar devam edeceğini belirten Albayrak, ekonomide pozitif gelişmelerin sağlandığını dile getirdi. Enflasyonla top yekün mücadeleye destek veren STK ve firma sayısının da 2 bin 500’ü aştığını kaydeden Albayrak konuşmasına şöyle devam etti.

 

"Kur ve faizdeki trend aşağı yönlü oldukça ve Enflasyonla Mücadele Programı kapsamında indirim yüzde 10'u aşabilir.  Özellikle sağladığımız güçlü koordinasyonun yanı sıra kredi faizlerinde 1 aylık süreçte çok ciddi pozitif sonuçlar alıyoruz.


FAİZLER ARTIK İNİŞE GEÇTİ
Yüzde 40-50'lerin konuşulduğu süreçten bugüne geldiği nokta yüzde 30'ların altına, mevduat faizleri de yüzde 20'lerin altına inmeye başladı. Bu çok güzel bir süreç. Yeterli mi değil. Reel ekonomi açısından baktığınızda finansman, finansmana erişim çok önemli.  Bankalarda yakaladığımız bu sürecin piyasaya olumlu yansıdığını görüyoruz. Vatandaşlarımızın sorun yaşamamasını ben bizzat kişisel olarak takip ediyorum. Bankalar ile sorun yaşayan vatandaşlarımız için oluşturduğumuz 0850 222 2335 nolu çağrı merkezini çok önemli görüyorum. Bizzat bakanlığımız ve ben takip ediyoruz. Gerek para politikaları, gerek maliye politikaları noktasındaki gelişmelerimiz çok başarılı sürüyor. 

GÜVEN VERİCİ ADIMLAR ATACAĞIZ
Türkiye için olumlu sürecin başladığını çok net ifade edebiliriz. Aynı şekilde güven artırıcı adımları atmaya devam edeceğiz. Eylül enflasyonu için en kötüsünü geride bıraktık demiştim. Adım adım iyileşmeyi sağlayarak bu tren devam edecek. Birileri Türkiye için kriz çığırtkanlığı yapsa da ekim ayı enflasyonu ile inşallah ne kadar güçlü bir süreç ve pozitif gelişmelerle teker teker bu olumlu gelişmeleri göreceğiz. 

VERGİ MEVZUATI SADELEŞECEK
Eksiklerimizi performanslarımızı hayata geçiriyoruz. Vergi mevzuatının sadeleşmesi ve vergi süreçlerinde daha etkin metotların sürprizlenmesi için tüm bu adımlar hayata geçireceğiz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap