SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Berat Albayrak: Aksiyon planı devreye girdi

Berat Albayrak: Aksiyon planı devreye girdi

13 Ağustos 2018 Pazartesi - 09:17




Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, bu sabahtan itibaren piyasaları rahatlatmak için gerekli adımların atılacağını söyledi.





Bakan Albayrak, hafta başının gelmesiyle piyasaların açılmasının ardından dövizkurundaki dalgalanma tehlikesine karşı aksiyon planının devreye sokulduğunu açıkladı.

"BANKALARIMIZ VE BDDK İLE BERABER GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALACAĞIZ"

Bakan Albayrak, "Bankalarımızla birlikte kurdaki bu dalgalandırmanın en fazla etkilendiği kesim olan reel sektör firmalarımızın KOBİ’ler dahil durumlarıyla ilgili aksiyon planımızı hazırladık. Bankalarımız ve BDDK ile beraber gerekli önlemleri hızlı bir şekilde alacağız" dedi.

"BU SABAHTAN İTİBAREN GEREKLİ DUYURULAR YAPILACAK"

Albayrak, piyasaların açılmasıyla oluşabilecek kur dalgalanmasıyla ilgili alınan önlemlerden de şu şekilde bahsetti: "Pazartesi sabahtan itibaren piyasaları rahatlatmak amaçlı olarak kurumlarımız gerekli aksiyonları alacak ve bu konuda gerekli duyuruları piyasa ile paylaşacaklar. Dediğim gibi, tüm önlem ve aksiyon planlarımız hazır.

"UZAK DOĞU PİYASALARI BİZ UYKUDAYKEN AÇILIYOR"

Ekonomi kurmayları ve kurumlar, Uzak Doğu’da piyasaların biz uykudayken açıldığını dikkate alıp, aksiyon planlarını devreye almaya gece yarısından itibaren başladı.

Bu sabah piyasalar açıldığı andan itibaren de aksiyon planlarının devam gelecek."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap