SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Benzin ve motorine kontak kapattıracak zamlar geliyor!

Benzin ve motorine kontak kapattıracak zamlar geliyor!

20 Nisan 2022 Çarşamba - 10:20




Dünyaca ünlü yatırım bankası JPMorgan, Avrupa Birliği'nin Rusya'dan petrol ithalatını durdurması halinde petrolün varil fiyatının 185 doları görebileceğini tahmin etti. Bu tahmin gerçekleşirse zamlardan dolayı araçlar trafiğe çıkamaz hala gelecek.





Milli Gazete'nin haberine göre, Avrupa Birliği, Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle Rusya'nın petrol ihracatına yaptırım uygulamayı tartışırken ünlü ABD bankası JPMorgan'dan ürküten tahmin geldi. JPMorgan'a göre Avrupa Briliği Rus petrolünü yasaklamak konusunda ciddiyse, bu durum sıkıntılara yol açabilir.

JPMorgan'da Natasha Kaneva öncülüğündeki analistler Rusya'dan günlük yaklaşık 4 milyon varil petrole hızlı ve tam kapsamlı ithalat yasağının Brent petrolün varil fiyatını yüzde 65 civarında artırarak 185 dolar seviyesine taşıyabileceği tahminini yaptı.

Ancak analistler Rusya'dan kömür ithalatına benzer biçimde ithalat yasağının birkaç aya yayılması durumunda çok önemli fiyat hareketleri olmayabileceğini belirtti.
Kurum, Rusya'nın ihracatının önceki tahmininden yüzde 25 daha düşük olacağını ve bu ay günlük 1.5 milyon varil azalacağını öngörüyor.

Banka, AB'nin Rusya'ya Ukrayna'daki işgali nedeniyle daha sert aksiyonlar alması halinde etkilerinin çok daha büyük olacağı uyarısı yaptı. Avrupa Birliği bu ay Rusya'ya karşı kömür ve diğer katı fosil yakıtların satın alınması, ithal edilmesi veya AB'ye ulaştırılmasını içeren 5. yaptırım paketini kabul etmişti.

Petrolün iddia edilen fiyata ulaşması durumunda, Türkiye'deki araç sahipleri de akaryakıt zamlarından dolayı kontak kapatmak zorunda kalabilir.


Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap