SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Benzin ve motorinde indirim vakti!

Benzin ve motorinde indirim vakti!

25 Nisan 2022 Pazartesi - 10:22




Araç sahiplerine sevindiren haber geldi.





Bloomberg'in haberine göre, petrolde talebe ilişkin endişeler yeni haftanın işlemlerinde fiyatların aşağı çekilmesine neden oldu.

ABD ham petrolü yüzde 2'yi aşan düşüşle 100 doların altını test etti. Brent petrol de yüzde 3'e varan düşüşle 104 doların altını gördü.

Bu gelişmeler Türkiye'de de akaryakıta indirim gelecek mi sorularının sorulmasına yol açtı. Araç sahipleri benzin ve motorinin litre fiyatında en az 5 TL'lik indirim beklediklerini belirttiler. Yapılan her zammın küresel gelişmelere ve Brent petrolün yüksek fiyatına bağlayanların şimdi indirim yapmasını beklediklerini belirten sürücüler "Biz indirimcik değil harbi indirim bekliyoruz. Aylardır kısa mesafelerde kullandığımız araçlarımızı uzun mesafelerde de kullanmak istiyoruz" dediler. 

Hafta sonu Çin'den gelen salgına ilişkin veriler petrol piyasasında talebin gerileyeceğine ilişkin fiyatlamaları beraberinde getirdi.

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'in Şanghay kentinde salgın kaynaklı can kayıpları artarken, Pekin'de görülen vakalar da kapanma önlemlerini gündeme getirdi. Nisan'da ülkenin benzin, motorin ve havacılık yakıtı talebinde yüzde 20'ye varan düşüş bekleniyor.
Çin'in finans merkezi konumundaki Şanghay'da 24 Nisan'da 51 kişi korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Bir önceki gün 39 can kaybı gözlemlenmişti.
Sert önlemlerin uygulandığı kentte belirti göstermeyen vaka sayılarında ise düşüş izleniyor. 24 Nisan tarihinde Şanghay'da 16 bin 983 belirti göstermeyen vaka tespit edildi. Bir önceki gün bu sayı 19 bin 657 olarak kaydedilmişti. 


Belirti gösteren hasta sayısında ise artış görüldü. Bu vakaların sayısı 1.401'den 2 bin 472'ye yükseldi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap