SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Benzin ve motorin fiyatlarını ilgilendiriyor: Akaryakıtta yeni senaryo

Benzin ve motorin fiyatlarını ilgilendiriyor: Akaryakıtta yeni senaryo

02 Kasım 2022 Çarşamba - 10:35




Uluslararası kuruluş Citi Research'tan benzin ve motorin fiyatlarını yakından ilgilendiren rapor geldi. Citi, petrol fiyatlarında yeni senaryoyu açıkladı.





Yıl başında 12 TL seviyesinde başlayan akaryakıt fiyatları, peş peşe gelen zamlarla 20 TL'yi aştı. Benzin 21 TL, motorin ise 27 TL seviyesinde. Türkiye'de akaryakıt fiyatları ithalata bağımlı olduğundan dolar kuru ve Brent Petrol fiyatları doğrultusunda değişiyor. Geçen hafta uluslararası piyasalarda 90,41 dolardan işlem gören brent petrol fiyatı yeniden 95 dolara fırlamasıyla benzin fiyatına 71 kuruşluk zam gelmişti.

PETROL FİYATLARINDA YENİ SENARYO

Benzin ve motorin fiyatı sürücüleri giderek zorlarken, petrol fiyatlarıyla ilgili çarpıcı senaryo ortaya çıktı. Citi Research dün yayınladığı raporda, aralık ayına girerken petrol fiyatlarının yükselmesini beklediklerini açıkladı. 

2022 dördüncü çeyrek ve 2023 ilk çeyrek için petrol fiyat tahminlerini 4-6 hafta önceki beklentilerine göre yukarı yönlü revize eden Citi Research, Brent petrolün dördüncü çeyrekte ortalama fiyatın 97 dolar/varil olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Citi, 2023 ilk çeyrekte ortalama fiyatın 95 dolar/varil seviyesinde gerçekleşeceğini öngördü.


2023 dördüncü çeyrekte Brent petrolü için ortalama fiyatın 82 dolar/varil seviyesine kadar gerileyeceğini de tahmin eden Citi, 2023 yılının tamamı için ortalama fiyatı 88 dolar/varil olarak tahmin etti.

Öte yandan son aylardaki düşüşünü Ekim’de durduran petrol fiyatları Fed faiz kararı sabahına yüzde 1’in üzerinde prim yaparak başladı. Ham petrol karar öncesi 89,63 dolardan, brent petrol ise 95,75 dolardan işlem görüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap