SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Benzin ve motorin fiyatları için çılgın tahmin: 12 TL!

Benzin ve motorin fiyatları için çılgın tahmin: 12 TL!

08 Ağustos 2022 Pazartesi - 13:26




Brent petrol fiyatlarındaki dalgalı seyirle bir yukarı bir aşağı hareket ederek 30 TL sınırına dayanan benzin ve motorin fiyatları için piyasanın uzman ismi benzin ve motorin 12 TL’ye düşeceğini öne sürdü.





Brent petrolün varil fiyatı azalmaya devam ediyor. Dün 92 dolar seviyesinde iken 95’e çıktı ve şu an da 95 dolar bandında devam ediyor. Enerji piyasaları uzmanı düşüşün devam edeceğini aktarıyor.

Konuyla ilgili Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen, petrol fiyatlarıyla ilgili Sabah’a şu değerlendirmede bulundu: "Ben petrol fiyatlarının düşme ihtimalini yükselme ihtimalinden daha beklenebilir olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki dönem için 85-87 dolar bandının en olası bir fiyatlama olduğunu düşünüyorum.”

Bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda akaryakıt fiyatlarına çift haneli indirimlerin yansıtılabileceği belirtilirken özellikle de brent petrolde 65 dolar seviyesinin görülmesi ve dolar kurundaki yükselişin de önünün kesilmesi durumuna yeniden benzin ve motorinde 12 TL seviyesinin görülebileceği belirtiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap