SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Benzin ve mazota yine, yeniden büyük zam geliyor

Benzin ve mazota yine, yeniden büyük zam geliyor

05 Şubat 2022 Cumartesi - 13:18




Yeni yıl zamları yağmur olup yağmaya devam ediyor. Yıl başından bu yana zam üstüne zam gelen benzin ve motorine bir büyük zam daha göründü. Akaryakıt ürünlerinin 70 ile 90 kuruş arasında zamlanacağı belirtiliyor.





Benzin ve mazot denilince akla ilk gelen şey zam oluyor. Son zamanlarda zam üstüne zam gelen akaryakıtta bir artış da 7 yılın zirvesine yükselen petrol fiyatları nedeniyle bekleniyor. Brent petrol 92 dolar civarında, adım adım yükseliyor.Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 70, motorine ise 90 kuruş zam gelecek. Böylelikle fiyatlar 16 liraya dayanacak.

Son dönemde hem dolar kuru hem vergiler hem de petrol fiyatları etkisiyle zam üstüne zam gelen akaryakıt fiyatları bu sefer Ekim 2014 sonrasındaki 7 yılın zirvesine yükselen petrol fiyatlarında artış nedeniyle daha da yukarı gidebilir.

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre benzin ve motorine yeni zam yolda. Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 70, motorine ise 90 kuruş zam bekleniyor.Son zamla birlikte benzin 15 lirayı aşacak, motorin ise 16 liraya dayanacak.

"OĞUZ DEMİR: ÇOK ÜZÜLEREK..."

Ekonomist Oğuz Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:


"Çok üzülerek... Haftaya salı gününden geçerli olmak üzere benzin ve motorinde 70-90 kuruş arası yeni bir zam gelme olasılığı çok yüksek. Petrol fiyatlarındaki artış zammın nedeni... Pazartesi sert bir düşüş olmazsa gelecek zam bu..."

BRENT PETROL FİYATLARINDA SON DURUM

Perşembe günü, günü 91.11 dolar seviyesinde tamamlayan Brent petrolün varili, dün itibarıyla önceki göre yüzde 2.27 artışla 93.18 dolara ulaştı.

Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 93,17 dolara kadar yükseldi. Doğu Avrupa ve Ortadoğu'da devam eden jeopolitik gerilimler ve petrol arzına ilişkin olumsuz haberlerle ABD'deki fırtınanın arz tedarikini sekteye uğratacağı endişeleri fiyatları yükseltti.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap