SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bayram turizmciye nefes aldırdı

Bayram turizmciye nefes aldırdı

19 Temmuz 2015 Pazar - 00:43




Bu yıl arifeyle birlikte 4 günlük Ramazan Bayramı tatili, Rusya’daki ekonomik kriz nedeniyle kötü günler geçiren turizm sektörünün yüzünü güldürdü.





Turizmcinin yüzü güldü. Yurtdışı turizme yönelik kriz devam ederken, sektör sezonun en yoğun dönemini yaşıyor. Ramazan Bayramı’nın bu döneme denk gelmesiyle birlikte otellerdeki doluluk oranı da yüzde 100’e ulaştı. Yaklaşık 150 bin Türk tatilci büyük bölümü Akdeniz ve Ege sahilleri olmak üzere kültür turları ve yurtdışındaki yakın destinasyonlara yönelik tatil planı yaptı.

OTELCİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

Bayram nedeniyle hemen hemen her yerin dolduğunu belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, otellerde yüzde 100 doluluk oranı yaşandığını söyledi. Otelcilerin yüzünün bayram nedeniyle güldüğünü belirten Kızıldağ, "Hem sıcak hem de yoğun bir oruç dönemi sonrası iç pazarda yoğun talep var. Ege ve Akdeniz kıyıları oldukça hareketli" dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap