SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bankada parası olanlara müjde! Aylık 50 bin TL kazanç!

Bankada parası olanlara müjde! Aylık 50 bin TL kazanç!

02 Aralık 2023 Cumartesi - 09:56




Merkez Bankası TL’yi cazip kılmak adına adımlarını atmaya devam ediyor. Son faiz artırımı sonrasında bankalarda mevduat ve kredi faizleri de güncellendi. Peki şu anda aylık mevduattan ne kadar kazanılıyor? İşte detaylar...





Merkez Bankası TL’yi cazip kılmak adına adımlarını atmaya devam ediyor. Son faiz artırımı sonrasında bankalarda mevduat ve kredi faizleri de güncellendi. Peki şu anda aylık mevduattan ne kadar kazanılıyor? İşte detaylar...

Merkez Bankası geçtiğimiz hafta şahin bir faiz artışı yaparak politika faizini yüzde 40 seviyesine çıkardı. Faiz kararının ardından mevduat ve kredilerde güncellemeye gidildi. Peki faizler daha da yükselir mi, şu anda bankada 1 milyon TL’si olan bir kişi ne kadar kazanıyor?

Konuyla ilgili merak edilenleri Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, milliyet.com.tr’ye açıkladı. Bayram konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Merkez Bankası geçtiğimiz hafta politika faizini şahin bir artışla yüzde 40’a çıkardı. Burada yüzde 40’lık seviye bankaların Merkez Bankası’na borçlandığı tutarı ifade ediyor. Bankaların piyasadan borçlandığı ya da borç aldığı oranları karşılamıyor.

Bankaların piyasadan borç vermesi demek piyasaya kredi vermesi demektir, borç alması ise mevduat toplaması demektir. Yani mevduatlar şu anda yüzde 50’ler seviyesine kadar çıktı. Ancak kredileri ondan biraz daha fazla oranda satmalı ki bankalar kar edebilsin. Şu anda en yüksek faiz yüzde 50’ler seviyesinde.

‘MEVDUAT SAHİPLERİ AYLIK 50 BİN TL KAZANÇ SAĞLIYOR’

Faiz artırımı olmadan önce 1 milyon TL’si olan bir kişi 32 günde 45 bin TL civarında aylık kazanç sağlıyordu. Şu anda 1 milyon TL’si olanlar 32 gün vadeli mevduattan 50 bin TL’ye kadar getiri sağlayabiliyor. Bu yatırım ortamını bitiriyor, kişilerin harcamalarını kısıyor. Kişiler ev almak yerine, araba almak yerine paralarını mevduatta tutuyor.

‘GECİKME FAİZİ VE NAKİT ÇEKİM AVANSINDA FAİZLER DEĞİŞMEDİ’

Merkez Bankası son toplantı metninde parasal sıkılaşmanın sonuna doğru gelindiğini söyledi. Artık faiz artırmayacağız demedi. Merkez Bankası burada üye iş yerlerinin pos cihazlarının faiz oranlarını aralık ayında sabit tutacağını, kredi kartı gecikme faizleri ve nakit çekim avanslarında faizin sabit tutulacağını söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap