SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bakanlık açıkladı: Memura bayram öncesi maaş yok

Bakanlık açıkladı: Memura bayram öncesi maaş yok

03 Nisan 2024 Çarşamba - 10:20




Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı. Memurlara bayramdan önce maaş ödemesi yapılamayacak.





Hazine ve Maliye Bakanlığı maaşların “zamanında” ödeneceğini bildirdi ve önümüzdeki hafta Çarşamba günü başlayacak olan Ramazan Bayramı öncesinde milyonlarca memurun bayram öncesinde maaş beklentisi suya düştü.

Maaşların bayram öncesi ödenmesi gerektiğini belirten Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Memurlarımızın bayram günlerinde ortaya çıkacak ihtiyaçlarını karşılamak üzere, her ayın 15’inde ödenen maaşlarının bayram öncesine çekilmesi hem kamu çalışanlarımızı mutlu edecek hem de bayram alışverişlerinin canlanmasına katkıda bulunacaktır. Milyonlarca memur bayram öncesinde maaşlarını alarak bayramı huzur içinde idrak etmeyi beklemektedir” dedi. Memur maaşları önceki yıllarda zaman zaman bayram öncesinde yatırılıyordu. Örneğin 2022 yılında Kurban Bayramı tatili 9 gündü. Temmuz ayı memur maaşları Kurban Bayramı öncesinde 8 Temmuz’da zamlı haliyle ödenmişti. 

Memur'un elinde sadece 9 günlük bayram tatili kaldı

Hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mart'ta Şoför Esnafları İle İftar Programı'nda yaptığı açıklamada Ramazan Bayramı'nın 9 gün olacağını belirtmiş ve "Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan tarihinde başlayacaklarını 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacaklarını duyurmak istiyorum. Kamuya 9 gün bayram tatili verdik" demişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gelen "memur maaşları zamanında ödenecek" açıklamasının ardından milyonlarca memur 9 günlük tatile cepleri boş bir şekilde girmek durumunda kaldı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap