SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bakan Uraloğlu'dan Bolu Dağı Tüneli ile ilgili açıklama

Bakan Uraloğlu'dan Bolu Dağı Tüneli ile ilgili açıklama

07 Kasım 2023 Salı - 11:11




Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli’nde Anadolu Otoyolu ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.





Bakan Uraloğlu’nun konuşması şu şekilde: “Zamandan 88 milyon TL, akaryakıttan 22 milyon TL olmak üzere yıllık 110 milyon TL tasarruf sağlayacağız. Karbon emisyonunu da 2.7 ton azaltacağız, şimdiden hayırlı olsun.

Ankara-İstanbul arasında ulaşım sağlayan mevcut otoyolumuz yıl boyunca mevcut şekilde kullanılıyor. Turizm artışı ticaret faaliyetlerindeki artış gibi sebeplerle seyahat talebi sürekli artıyor. İstanbul Gerede kesiminde ciddi bir trafik yoğunluğu meydana geliyor.

Geçen yıl hizmete açtığımız Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi ile İstanbul Akyazı arasındaki yoğunluğu azalttık. Akyazı ile Ankara arasında kalan kesimde Orta Anadolu Otoyolunu inşa etmeyi planlıyoruz. Afet ve acil durumlar için ikinci bir alternatif yol inşa etmiş olacağız.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap