SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bakan Selçuk'tan Kısa Çalışma Ödeneği açıklaması

Bakan Selçuk'tan Kısa Çalışma Ödeneği açıklaması

09 Nisan 2020 Perşembe - 11:36




Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Kısa Çalışma Ödeneği'ne başvuruların yüzde 77'sinin 10 kişiden az çalışanı olan firmalar tarafından yapıldığını bildirdi.





Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, canlı yayında önemli açıklamalarda bulunuyor.
 
Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları şöyle;
 
Kısa çalışma ödeneği faaliyetin tamamen ya da kısmen durması döneminde devreye soktuğumuz bir program. İşsizlik sigorta fonu yüzde 2 işveren, yüzde 1 işçi ve yüzde 1 devlet ile oluşturulan bir fon. Buradan karşılanacak. Brüt yüzde 60 ödenecek. Ancak zaten bu nette yüzde 75. Yani çalışan yüzde 75'ini almış olacak. 1752 ile 4380 lira arasında gelir desteğini çalışanlarımıza sunmuş olacağız. 
Başvuru şartlarını da kolaylaştırdık. Belge sayılarını azalttık. 600 gün prim sayısını 400'e indirdik. Daha fazla çalışanımızın faydalanmasını sağladık. Belge sayısı çok az. Kategoride yer alan ruhsata tabii olduklarını göstermeleri yeterli. Hem İŞKUR'daki çalışma arkadaşlarımız hızlı bir şekilde dönmeye devam ediyor. Hem ekonomik direnç arttırmak hem de çalışanlarımıza destek sağlamak amacıyla yaptık. 
 
Sektör ayrımı ya da çalışan sayısı ayrımı yok. Yüzde 77'si 10 kişiden az çalışanı olan firmalarımız. Sektör ya da çalışan sayısı kısıtımız yok. Tüm firmalarımıza kısa çalışma ödeneğimize başvuralım. 
 
3 ay boyunca başvurular geçerli olacak. Formda başlangıç ve bitiş tarihi var. Hangi sürenin dahil edilmesini istediklerini firmalarımız belirtiyor. 3 ay boyunca öyle bir zaman limitimiz yok. 
 
3. Faz ödemeleri talep bazlı olacak, başvuru alacağız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap