SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bakan Nebati'den döviz kuru ve enflasyon mesajı

Bakan Nebati'den döviz kuru ve enflasyon mesajı

16 Mart 2022 Çarşamba - 12:42




Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati uluslararası yatırımcılar toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, "Gerek finansal, gerek fiyat istikrarı ile gıda fiyatları üzerindeki baskıya karşı önlemler almaya devam ediyoruz. Kur Korumalı Mevduat ile kuru istikrarlı ve öngörülebilir çizgiye getirdik." dedi.





Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nureddin Nebati, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Türkiye çok özel bir yere konumlanmış ülke, bunu en iyi şekilde kullanacak. Dünyanın farklı bölgelerinin taleplerini karşılayabilecek ender ülkelerden biri Türkiye'dir, herkesle iletişimi en iyi şekilde gerçekleştirebilecek ülkelerden biri.

Türkiye'de serbest piyasa rejimi ve kambiyo rejimi garanti altında. Yurt dışındaki yatırımcılar "Türkiye var" demeye başladı.

Orta gelir tuzağını aşarak yolumuza devam ediyoruz. Yepyeni şeyler söylüyoruz, yeni enstrümanlar koyuyoruz.

Bizi en çok petrol ve emtia fiyatları ile enflasyon yoruyor. Enflasyonu yıl sonu itibarıyla belli bir seviyeye getirip, 2023 Haziran seçimlerinde tek haneli olması için kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.

Enflasyonda yaz aylarından itibaren ve özellikle yıl sonundan itibaren düşüşü ve normalleşmeyi hep beraber göreceğiz.


KUR KORUMALI MEVDUAT AÇIKLAMASI!

Dünyanın en ucuz doğal gazını ev hanelerine, tüketicilere kavuşturuyoruz. Gerek finansal, gerek fiyat istikrarı ile gıda fiyatları üzerindeki baskıya karşı önlemler almaya devam ediyoruz.  Kur Korumalı Mevduat ile kuru istikrarlı ve öngörülebilir çizgiye getirdik.

"DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Uygun finansman koşulları sağlayarak gayrimenkul sektörünü desteklemeye devam edeceğiz. İnşaat ve gayrimenkul sektörleri Türkiye ekonomisi açısından son derece önemlidir. Son 19 yıllık dönemde hızlı kentleşme nedeniyle her yıl ortalama 550 bin konut üretilmekte ve ihtiyacı artmaktadır.

2022 yılının ocak şubat itibarıyla toplam konut satışı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22 daha yüksektir. Dünyanın en büyük sosyal konut üreticilerinden birisi TOKİ 19 yıl içerisinde 1 milyonu aşkın konut inşa etti.


Yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 43.5 artarak 58 bin 506 oldu.

Ukrayna ve Rusya arasında çıkan son dönemdeki gerilim ülkemizi de dünyayı da fena şekilde hissettiriyor. Bu gelişmenin ülkemize etkisi yadsınamaz. Bu anlamda biz gerek inşaat gerek Türk müteahhitlerinin yurt dışında üstlendikleri projelerde üzerimize düşen her türlü gayreti ortaya koyacağız. Bu iki ülkenin ortaya koymuş olduğu sıkıntılı dönemin bir an önce bitmesi ve Türkiye’nin göstermiş olduğu dirayetli çalışmalarını da sonuçlandırmasını umuyoruz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap