SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bakan Nebati'den dolar hamlesi! "Hepiniz dolar bozdurun" dedi

Bakan Nebati'den dolar hamlesi! "Hepiniz dolar bozdurun" dedi

15 Aralık 2021 Çarşamba - 11:34




Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin dolar kurunun yükselişine karşı hamlesi belli oldu. İş dünyasıyla geçtiğimiz hafta bir araya gelen Nebati'nin "Hepiniz dolar bozdurun" dediği ortaya çıktı.





Lütfi Elvan'ın yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturan yeni  Bakan  Nureddin Nebati, Çin modelinin başarısız olması durumunda "Üzülürüm, ben eve boynu bükük dönemem." demesiyle gündeme bomba gibi düşmüştü. İş dünyası temsilcileriyle İstanbul’da patronlarla bir araya gelen Bakan Nebati'nin dolara karşı hamlesi belli oldu. Bakan Nebati'nin toplantıda patronlara, " Dolar almayın. Hepiniz 100'er milyon dolar bozdurun' dedi.

İktidara yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, bugünkü köşe yazısında, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin iş dünyasıyla buluşmasına değindi. 

Güngör'ün yazısına göre Bakan Nebati, toplantıda Çin'in örnek alındığı yeni ekonomik model ilgili, beş aksiyon adımının bulunduğu bir sunum yaptı. 

Güngör, bu 5 adımı; dövize endeksli tahvili, primli  altın toplama kampanyası, depozito koruma fonu, KOBİ kitle fonlaması, endüstri bölgeleri, başlıklarıyla özetledi.

Toplantıdan öğrendiği bilgileri aktaran Güngör, "Toplantıda Bakan Nebati, enflasyonun ve döviz kurlarının düşmesi gerektiği konusunda iş dünyasıyla hem fikir olduğunu söylemiş… İşadamlarından faizlerin düşmesini fırsat bilip, bankadan çektikleri parayı, dolara yatırmamalarını istemiş… Yeni ekonomik modeli anlatırken de cari açıktaki iyileşmeye vurgu yapmış… İş dünyasına da 'Hepiniz 100'er milyon dolar bozdurun' demiş…" ifadelerini kullandı.


Bakan Nebati'nin ortaya koyduğu 5 adıma yandaş yazarın kendisi de güvendi. Güngör yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Bu aksiyonlar doğru olabilir ama şu anda döviz kurlarındaki artışı durdurur mu? Kısa vadede zannetmiyorum… Onun için sanırım bu adımların başına giderek ülkede çıpa haline gelen döviz kurlarıyla ilgili bir aksiyon koymak yerinde olur…"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap