SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bakan Nebati patronların KDV ve döviz talebini reddetti

Bakan Nebati patronların KDV ve döviz talebini reddetti

25 Nisan 2022 Pazartesi - 10:46




Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün İTO'nun düzenlediği toplantıya katıldı. Bakan Nebati, KDV indirimi ve zorunlu döviz karşılığında geri adım isteyen patronların talebini reddetti.





Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün İstanbul Ticaret Odasının (İTO) düzenlediği toplantıda dikkat çeken mesajlar verdi. Bakan son günlerde piyasada tartışma konusu olan Türk lirasını koruma kanununda yapılan menkul satışlarında TL ile ödeme zorunluluğu ile ilgili olarak gevşemeye gidecekleri sinyalini verdi.

PATRONLAR KDV İNDİRİMİ TALEP ETTİ

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu Bakan Nebati’nin toplantıda yaptığı açıklamalara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Eroğlu, Bakan Nebati'nin TL ile ödeme zorunluluğu ile ilgili olarak gevşemeye gidecekleri sinyalini verdiğini aktardı.

Patronların Bakan Nebati'den KDV indirimi talep ettiğini aktaran Yavuz Eroğlu, Bakan Nebati’nin KDV indirimlerine ilişkin bir süre beklemede kalacaklarını anlattığını açıkladı. 

Eroğlu “Bakan KDV indirimleriyle alakalı bütçeye daha fazla yük oluşturulmaması için bu konuda daha dikkatli davranacaklarını ve bütçe disiplini içerisinde ilerleyeceklerini söyledi” açıklamalarında bulundu.


ZORUNLU DÖVİZ KARŞILIĞINDA GERİ ADIM YOK

Merkez Bankası genelgesine göre ihracatçıların TCMB'ye döviz satışında oran yüzde 25'ten yüzde 40'a çıkartılmasında geri adım olup olmayacağına ilişkin Bakan Nebati, ret yanıtını verdi.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Tahsin Öztiryaki'nin aktardığına göre Bakan Nebati, bu konuda geri adım atmayacaklarını söyledi. Öztiryaki “ Sayın Bakan'a bu konuda bir düzenleme gelip gelemeyeceğini sorduğumuzda bir geri adım olmayacağını söyledi. Ancak bu uygulamadaki makas konusu önemli konuşularak çözülecek şeyler gibi gözüküyor. Bu konuda zaman içerisinde çözümün olacağı söylendi” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap