SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bakan Duyurdu! Yaşlılık maaşından sonra bir müjde daha

Bakan Duyurdu! Yaşlılık maaşından sonra bir müjde daha

05 Ocak 2024 Cuma - 16:19




Yaşlılara desteği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu! Yaşlılar artık kimsenin eline bakmayacak! Yaşlılık maaşından sonra şimdi de yaşlılık sigortası geliyor...





Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları (TİSK) Konfederasyonu tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'nda yaptığı açıklamada, yaşlılık sigortası için yeni bir uygulama hazırlığı içinde olduklarını duyurdu. Işıkhan, dünya nüfusunun hızla yaşlandığına dikkat çekerek, "Sosyal devlet mekanizmalarını hayata geçireceğiz. Bizim bu anlamda bir öngörü geliştirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

YAŞLILIK SİGORTASI GELİYOR

Bakan Işıkhan, Türkiye'de uygulanan genel sağlık sigortası sistemine vurgu yaparak, vatandaşların bir bedel ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlandığını ve ödemede zorlanan kesimlerden talep edilmediğini belirtti. Türkiye'deki sağlık sisteminin dünya genelinde eşsiz olduğunu vurgulayan Işıkhan, yaşlılık sigortasının da hayata geçirileceğini ve gelecekteki yaşlı nüfusun korunacağını belirtti.

Yaşlanan nüfusun istihdamda yer alabilmesi için düzenlemelere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bakan, iş sağlığı ve güvenliğine verdikleri önemi de dile getirerek, kayıt dışı istihdamla mücadelenin öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirtti. Vedat Işıkhan, "Yaşlılık Sigortası" vaadini orta vadeli bir dönem içinde hayata geçireceklerini ifade ederek, amacın vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek ve risklere karşı koruyucu önlemler geliştirmek olduğunu vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap