SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bakan Berat Albayrak'tan önemli açıklamalar

Bakan Berat Albayrak'tan önemli açıklamalar

25 Ekim 2018 Perşembe - 19:39








Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Alman mevkidaşı Peter Altmaier ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada “Dünyaya örnek olacak bir noktadayız” ifadesini kullandı.
 
Altmaier ile ortak basın toplantısı düzenleyen Albayrak’ın açıklamalarından bir kısım şöyle:
 
Özellikle son dönemde sağladığımız pozitif havayı daha da güçlendirmek, işbirliğini daha da artırmak için hangi alanlara yoğunlaşmamız gerektiğini detaylı konuştuk.
 
Ekonominin her alanında işbirliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz, Alman firmalarının Türkiye'deki ve 3.ülkelerdeki yatırımlarını karşılıklı menfaat çerçevesinde büyütmek istiyoruz.
 
Bugün dünyada bozulan ekonomik algının ve  istikrarın düzelmesine Türk-Alman işbirliği ile güçlü bir katkı vermek istiyoruz.
 
Türkiye ve Almanya işbirliğinin güçlü bir örnek ve irade ortaya koyma potansiyeli olduğuna inanıyoruz.
 
İşbirliğinin ekonomi alanında artan bir ivmeyle güçlenerek, siyasi alandaki gelişmelerle destekleneceğine inanıyorum.
 
Nürnberg'de polisin orantısız şiddetiyle hayatını  kaybeden Ümit Dursun'un haberiyle sarsıldık. Bunların son bulmasını temenni  ediyoruz.
 
"İKİLİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEKTE KARARLIYIZ"
 
Bakan Albayrak'ın ardından söz alan Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Altmaier ise, "İki ülke çok önemli ticaret partneri. 7.500'den fazla Alman şirketin Türkiye'de yatırımı bulunuyor. İkili ilişkileri geliştirmede kararlıyız" dedi.
 

EKONOMİK YATIRIMLAR SÜRECEK

Alman Bakan'ın ajandasında Türkiye'ye yapılacak olan yatırımlar da vardı. Görüşmede iki ülkenin ekonomideki iş birliğinin süreciği konusu görüşülürken, aynı zamanda Alman menşeli şirketlerin ekonomik yatırımlarını da sürdüreceği konusunda taahhütler verildi.
 
KÜLLİYE'DE YATIRIM TOPLANTISI
 
Bu arada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün 80’in üzerinde Alman şirketin yöneticisiyle Beştepe’deki yatırım zirvesinde bir araya gelecek. Türkiye ve Almanya arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi için kurulan Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi’nin (JETCO) 1. Dönem Toplantısı da bugün Ankara’da yapılacak.
 
ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER YER ALACAK: Beştepe'deki buluşmada Almanya Ekonomi Bakanı Altmaier’in yanı sıra, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Cumhurbaşkanı ekonomi başdanışmanları ile uluslararası alanda söz sahibi Siemens, Mercedes, BMW, Bosch, Krone, Thyssen Krupp, Eon gibi Alman şirketlerin üst düzey yöneticileri yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede Alman firmalarına yeni yatırım davetinde bulunması bekleniyor.
 

ALMANLAR TÜRK EKONOMİSİNE YOĞUNLAŞIYOR

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Berlin Temsilcisi Alper Üçok, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier'ın Türkiye ziyaretinde büyük şirket ve KOBİ’lerden çok sayıda Alman iş adamının yer almasının önemli olduğunu belirtirken, " Almanya, Türk ekonomisinin önemini ortaya koyuyor, Türkiye’nin beklentisi, ekonomik ilişkilerin kuvvetlenmesi ve Alman yatırımların artmasıdır.” dedi.

Bakan Peter Altmaier başkanlığındaki Alman heyetinin iki günlük Türkiye ziyareti bugün başladı. Altmaier'in heyetinde, SAP, Siemens, BASF ve EON gibi Alman uluslararası şirketlerinin yanı sıra, Türkiye'de yatırımı ve ortağı bulunan KOBİ'lerden 35 üst düzey temsilci de yer alıyor.

Alman bakanın ziyaretiyle birlikte geçmişte yaşanan siyasi gerginlikler nedeniyle ertelenen JETCO'nun 1. Dönem Toplantısı ve Türk-Alman Enerji Forumu da gerçekleştirilecek. AA muhabirine ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan, TÜSİAD Berlin Temsilcisi Üçok, Almanya’nın Türkiye’nin en önemli ticaret ortağı olduğunu söyledi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap