SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Ayçiçek yağı üreticisi açıkladı: Ekim ayı fiyatlarına dönülecek

Ayçiçek yağı üreticisi açıkladı: Ekim ayı fiyatlarına dönülecek

31 Aralık 2021 Cuma - 15:27




Dolar kurundaki artışla beraber yüzde 117'den fazla zamlanan ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili beklenen indirim haberi geldi. Ayçiçek yağı üreticisi KARADENİZBİRLİK Ekim fiyatına dönüleceğini açıkladı.





Dolar kurundaki son aylardaki rekor yükselişlerle beraber ayçiçek yağı fiyatlarına da rekor zam gelmişti. Kurdaki yüzde 60'lık düşüşe rağmen yapılan zamlar geri alınmazken, beklenen açıklama Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinden (KARADENİZBİRLİK) geldi.

AYÇİÇEK YAĞI ÜRETİCİSİ YÜZDE 20 İNDİRİM YAPTI

Türkİş verilerine göre sadece Aralık ayında yüzde 117,2 oranında zamlanarak zam şampiyonu olan ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili Anadolu Ajansına konuşan KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan yaklaşık yüzde 20 indirime giderek, ekim ve kasım fiyatlarına döndüklerini açıkladı.

Erarslan, "Bu fiyatla artık piyasada da fiyatların düşüyor olması gerekir. Bizim elimizden çıktıktan sonraki aşamaların da denetlenmesi gerekiyor. Tüketicilerimize tavsiyemiz, piyasadaki alacakları yağ için değişik yerlerden fiyat araştırmaları ve daha uygun olan yeri tercih etmeleri. Piyasadaki spekülatif hareketleri de denetlemelerle durdurmak mümkün olur." diye konuştu.

AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI EKİM AYINA GERİ DÖNECEK


Erarslan, daha önceki fiyatlara bakıldığında düşüşün yaklaşık yüzde 20 oranında olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Kasım ayındaki, ekim ayındaki fiyatlara geri döndük diyebiliriz. Dolayısıyla bunun piyasadaki yansımasının da görülmüş olması lazım. Eğer hala eski fiyatlarda ısrar ediliyorsa bunun, piyasada biraz da sıkıntılı durumdan faydalanıp kendilerine menfaat elde etmek isteyen insanların aşırı kar iştahlarından kaynaklandığını bilmemiz gerekiyor. Bunun için tüketicimizin daha ziyade fiyatları araştırarak daha makul ve uygun olan yerleri tercih etmeleri kendi menfaatlerine olacağı gibi diğer fahiş satan yerleri de bir anlamda cezalandırmak olacaktır. Dolayısıyla devamlı bizim fiyatlarımız baz alınmaktadır. En son gelinen döviz seviyesinde önemli oranda fiyatı makul seviyeye çektik. Bunun vatandaşımız tarafından bilinmesi ve piyasadaki fiyatların buna göre takip edilmesi gerekir."

Öte yandan  BİM, A-101 ve  Şok zincir marketlerde Ocak ayında 60 TL'den satılan ayçiçek yağı; Eylül ayında 74,90 TL'ye, Ekim ayında önce 82 TL, daha sonra 84,90 TL'ye, Kasım ayında 89,90 TL'ye, Aralık ayında önce 99,90 TL sonra 119,00 TL'ye çıkmıştı. Dolar kurundaki düşüşle birlikte zincir marketlerde market markalı ayçiçek yağı fiyatları 109,90 TL'ye düştü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap