SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Avans kredilere düzenleme yolda

Avans kredilere düzenleme yolda

31 Ekim 2023 Salı - 10:44




Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri (YTAK) programı ile uluslararası kuruluşlardan sağlanan kredilerin etkin kullanımını masaya yatırdı.





EKK, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantıya Yılmaz’ın yanı sıra, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala da katıldı. 2 saat 35 dakika süren toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Katma değeri yüksek ihracat potansiyelimizi artırıcı ve cari işlemler dengesinde sürdürebilir iyileşmeyi sağlayıcı yatırımlara yönelik olarak Merkez Bankası’nın Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri’nin (YTAK) genel çerçevesi kurul tarafından değerlendirilmiş olup, uygulama detayları ilgili kurumlar tarafından netleştirildikten sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır. YTAK Programı’nın, TCMB’nin hedefleriyle uyumlu bir çerçevede tasarlanması kararlaştırılmıştır. Uluslararası kuruluşlardan sağlanan kredi niteliğindeki dış finansman kaynakları hakkında değerlendirmeler yapılmıştır. Bu kaynakların taahhüt edilmesinden sonraki süreçte daha etkin kullanımına yönelik yapılabilecek çalışmalar ele alınmıştır.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap