SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Atilla Yeşilada kur alarmı: Milyarlarca dolarlık operasyon kapıda

Atilla Yeşilada kur alarmı: Milyarlarca dolarlık operasyon kapıda

22 Şubat 2022 Salı - 20:03




Ekonomist Atilla Yeşilada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunu.





Ekonomist Atilla Yeşilada, katıldığı bir Youtube yayınında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Atilla Yeşilada, Ukrayna krizinin Türkiye'ye olası tesirleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ

Yeşilada, Ukrayna krizinin petrol fiyatlarını artıdığına dikkat çekti. Brent fiyatlarının yükselmesinin, cari açığı daha da fazlalaştırdığını vurguladı. Enerji fiyatlarındaki enerjinin enflasyonu yükselteceğini ifade etti. Diğer yandan krizin derinleşmesi halinde turizm sektörünün ciddi bir zarar göreceğini söyledi. Yeşilada, Türkiye'ye gelen turistlerin %27'nin Ukraynalı ve Rus turistler olduğunu ifade etti. Krizin de turist akınını olumsuz etkileyebileceğini, böylece turizmde 3 milyar dolar açık verilebileceğini ifade etti.

''20-25 MİLYAR DOLAR PARA ÇIKACAK''

Yeşilada, ayrıca gelişen ekonomilerin zarar görebileceğini ifade etti. Batı'nın Rusya'ya karşı yaptırımlar sonucu Türkiye'den ''nereden baksan bir 20-25 milyar dolar çıkacak'' ifadelerini kullandı. Türkiye'nin buna karşı önlem alması gerektiğinin altını çizdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap